Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Στο 9,2% η ανεργία στην Ιταλία – Πάνω απο 30% το ποσοστό στους νέους

Στο 9,2% η ανεργία στην Ιταλία – Πάνω απο 30% το ποσοστό στους νέους

Νέα αρνητικό ρεκόρ σημειωσε το ποσοστό της ανεργία στη χώρα τον Ιανουάριο.

Οι άνεργοι, τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αυξήθηκαν κατά 286.000 και σύμφωνα με το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής, το Istat, πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 2004.

Σε ότι αφορά τους νέους 24 έως 31 ετών, το ποσοστό των ανέργων “εκτοξεύεται” στο 31,1%. Όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση Rai, η άνοδος της ανεργίας, πλήττει σημαντικά, τόσο τους άνδρες, όσο και την “ευπαθή κατηγορία” των γυναικών.

Το στατιστικό ινστιτούτο της χώρας προσθέτει ότι “τους τελευταίους πέντε μήνες τα συγκεκριμένα στοιχεία συνεχίζουν να αποτυπώνουν μια επιδείνωση της κατάστασης της αγοράς της εργασίας, ιδίως, σε ό,τι αφορά τους νέους”.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι φιλοδοξεί να ολοκληρώσει την μεταρρύθμιση της αγοράς της εργασίας μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Κύριος στόχος, ο περιορισμός των έκτακτων μορφών απασχόλησης, αλλά και η διευκόλυνση, παράλληλα, της λύσης των σχέσεων εργασίας αορίστου χρόνου .

Η σημερινή συνάντηση, όμως, της υπουργού εργασίας Έλσα Φορνέρο με τα συνδικάτα και την ένωση βιομηχάνων αναβλήθηκε. Όπως είχε ανακοινωθεί, θα έπρεπε να συζητηθεί η ενίσχυση των μορφών αρωγής των ανέργων και όσων προσπαθούν να εισέλθουν, για πρώτη φορά, στην αγορά της εργασίας.

Το πρόβλημα, όμως, είναι η έλλειψη πόρων. Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, όταν, τελικώς, τα μέτρα αυτά στήριξης, συγκεκριμενοποιηθούν , δεν θα μπορέσουν να τεθούν σε ισχύ πριν το 2017, λόγω, ακριβώς, των πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων οικονομικής κάλυψης τους.

Διαβάστε επίσης

Πορτογαλία: Έφτασαν τους 770.000 οι άνεργοι – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε