Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στο αρχείο η υπόθεση του “αδιάφθορου” δικαστή Γκαρθόν

Οι οπαδοί του καταγγέλλουν συνωμοσία με στόχο την καταστροφή της καριέρας του Γκαρθόν λόγω των ερευνών του..

Η ισπανική δικαιοσύνη αποφάσισε να βάλει στο αρχείο μία υπόθεση εναντίον του δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν για παθητική δωροδοκία.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γκαρθόν καταδικάστηκε σε 11 χρόνια απαγόρευσης άσκησης του επαγγέλματός του από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης για μία υπόθεση παράνομων υποκλοπών.

Αυτή η υπόθεση αφορούσε στην έμμεση χρηματοδότηση από την ισπανική τράπεζα Santander διαλέξεων του Γκαρθόν για την τρομοκρατία που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη το 2005 και το 2006, μετά τη διεξαγωγή των οποίων ο δικαστής έβαλε στο αρχείο μία μήνυση κατά της Santander.

“Το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε να βάλει στο αρχείο την υπόθεση για παθητική δωροδοκία”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία δικαστική πηγή.

Παράλληλα συνεχίζεται η δίκη του Γκαρθόν για παραβίαση του νόμου περί αμνηστίας που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 1977, δύο χρόνια μετά το θάνατο του Φρανθίσκο Φράνκο, όταν επιχείρησε να ερευνήσει στο διάστημα 2006-2008 τα στοιχεία για την τύχη των περισσοτέρων από 100.000 εξαφανισμένων του ισπανικού εμφυλίου πολέμου (1936-39) και της δικτατορίας (1939-75).

Αυτή η σπάνια για την Ισπανία σωρεία υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται ο Γκαρθόν έχει ωθήσει τους οπαδούς του να καταγγέλλουν μία συνωμοσία για να καταστραφεί η καριέρα ενός ανθρώπου που έχει προκαλέσει πολλούς με τις έρευνές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαδηλώσεις για τον δικαστή – διώκτη των πραξικοπηματιών

Καταδίκασαν τον αδιάφθορο δικαστή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε