Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Στο εδώλιο ο γαμπρός του Βασιλιά της Ισπανίας

Ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, Ινάκι Ουρντανγκάριν, κλήθηκε να παρουσιαστεί στις 6 Φεβρουαρίου ενώπιον του δικαστή για μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται ο Ουρντανγκάριν και η οποία έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη βασιλική οικογένεια.

Ο 43χρονος Ινάκι Ουρντανγκάριν, πρώην πρωταθλητής του χάντμπολ, σύζυγος της πριγκίπισσας Χριστίνας, της μικρότερης κόρης του βασιλιά Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας, εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς και υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος που αφορά το Ινστιτούτο Νόος, του οποίου ήταν πρόεδρος την περίοδο 2004-2006. Το Νόος αναλαμβάνει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων.

Η έρευνα αφορά κυρίως 2,3 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε το Ινστιτούτο για τη διοργάνωση του Φόρουμ Βαλεαρίδες Νήσοι, ενός συνεδρίου για τον τουρισμό και τον αθλητισμό που πραγματοποιήθηκε το 2005 και το 2006. Στον Ντιέγκο Τόρες, συνεργάτη την εποχή εκείνη του Ουρντανγκάριν, έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση αυτή.

Υστερα από αίτημα του Χουάν Κάρλος το 2006, ο Ουρντανγκάριν, δούκας της Πάλμας, εγκατέλειψε την προεδρία του Νόος και δέχθηκε μια θέση στην εταιρεία Τelefonica την ίδια χρονιά. Το 2009 μετατέθηκε στην Ουάσινγκτον, όπου ζει από τότε με την οικογένειά του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε