Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο εκτελεστικό απόσπασμα οδηγήθηκε θανατοποινίτης στη Γιούτα

Στο εκτελεστικό απόσπασμα οδηγήθηκε θανατοποινίτης στη Γιούτα
Ένας άνδρας καταδικασμένος σε θάνατο οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα σε φυλακή της Γιούτα, στην πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με αυτόν τον τρόπο εδώ και 14 χρόνια και μόλις την τρίτη στις ΗΠΑ από το 1976.

 

Η εκτέλεση έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, νωρίς το πρωί ώρα Ελλάδας). Νωρίτερα είχε απορριφθεί η τελευταία από τις πολλές αιτήσεις για χάρη από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενώ και ο κυβερνήτης της πολιτείας απέρριψε αίτηση για αναβολή της εκτέλεσης.
 
Ο Ρόνι Λι Γκάρντνερ καταδικάστηκε σε θάνατο το 1985 όταν δολοφόνησε ένα δικηγόρο κατά την προσπάθεια του να ξεφύγει από δικαστήριο όπου εκδικάζονταν για δολοφονία που φέρεται να διέπραξε το 1984.
 
Το εκτελεστικό απόσπασμα αποτελούνταν από πέντε άνδρες, όλοι αστυνομικοί που ζήτησαν να συμμετάσχουν στην εκτέλεση. Το όπλο ενός από τους πέντε είχε άσφαιρα πυρά. Ο Γκάρντνερ ήταν δεμένος σε καρέκλα με κουκούλα στο κεφάλι ενώ είχε ένα στόχο στο στήθος.
 
Σύμφωνα με την επιθυμία του κατάδικου δεν υπήρχαν μάρτυρες.
 
Ο Γκάρντνερ είχε επιλέξει αυτόν τον τρόπο εκτέλεσης πριν καταργηθεί από την πολιτεία το 2004. Οι κρατούμενοι στη πολιτεία εκτελούνται πλέον με θανατηφόρα ένεση.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε