Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο έλεος κακοκαιρίας και κλεφτών οι 3.000 άστεγοι του σεισμού στην Ιταλία

Στο έλεος κακοκαιρίας και κλεφτών οι 3.000 άστεγοι του σεισμού στην Ιταλία

Η πρώτη δύσκολη νύχτα. Ακόμη δε μπορούν να πιστέψουν οι Ιταλοί το κακό που τους βρήκε. Οι μνήμες της Λ’ Ακουίλα «ξύπνησαν»: 7 νεκροί, 50 τραυματίες, σπίτια και ζωές κατεστραμμένες.

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ και των ισχυρών μετασεισμών που ακολούθησαν στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια άφησε πίσω του 3.000 ανθρώπους χωρίς στέγη. Οι δήμαρχοι των κωμοπόλεων κοντά στη Φεράρα και τη Μόντενα άνοιξαν σχολεία και γυμναστήρια για να μπορέσουν να τους φιλοξενήσουν, αφού τα σπίτια τους εκκενώθηκαν γιατί πρέπει να γίνουν άμεσα έλεγχοι στατικότητας.

Σαν να μην έφταναν όλα τ’ άλλα, άρχισε να βρέχει και να κάνει κρύο. Την ίδια στιγμή, αυξάνεται ο κίνδυνος να καταρρεύσουν ετοιμόρροπα σπίτια, ενώ ορισμένοι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.

Η Πολιτική Προστασία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που ζουν στην περιοχή κοντά στην Φεράρα να μην πιστέψουν όσους, χωρίς να ανήκουν σε κρατικές υπηρεσίες και οργανισμούς, τους καλούν επίμονα να πρέπει να βγουν από τα διαμερίσματά τους για εξακριβωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για κλέφτες!


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επιστρέφει εσπευσμένα από την διάσκεψη του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στο Σικάγο. Αύριο Τρίτη, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για να μπορέσει να αντιμετωπισθούν με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός που έπληξε την Ιταλία.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φονικοί σεισμοί 6 και 5,1 ρίχτερ χτύπηασαν την Ιταλία

Ιταλία: Ένα λάθος τηλεφώνημα έσωσε τη ζωή της 5χρονης κόρης της από το φονικό σεισμό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε