Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο επίκεντρο της Μπούντεσταγκ το θέμα της Ελλάδας

Στο επίκεντρο της Μπούντεσταγκ το θέμα της Ελλάδας

Το ενδεχόμενο την επόμενη εβδομάδα το γερμανικό κοινοβούλιο να ασχοληθεί με μια πιθανή φόρμουλα για την Ελλάδα, εκτιμά ως πιθανό ο υπεύθυνος για τα δημοσιονομικά των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ.

Με δήλωσή του στη γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters, ο κ. Σνάιντερ επισημαίνει ακόμη ότι έχει φθάσει η ώρα για πραγματική μεταφορά χρημάτων των φορολογούμενων, όχι πλέον μόνο για εγγυήσεις και πιστώσεις. «Είναι για μένα σαφές ότι θα κοστίσει επιπλέον χρήματα» τόνισε και επέκρινε την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ ότι δεν επιθυμεί να το πει, «λόγω εκλογικής τακτικής». «Το πραγματικό θέμα είναι ότι πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές δεν πρέπει να ληφθεί καμμία απόφαση, η οποία θα κοστίζει κάποια χρήματα» είπε.

Σε ό,τι αφορά το εάν ο ίδιος θα ψηφίσει μια συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα, εξαρτάται, όπως λέει, από το «εάν θα έρθει αύριο στο τραπέζι μια αξιόπιστη λύση». Αυτό θα σήμαινε, τόνισε, ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα σκεπτικό χρηματοδότησης. Σημείωσε δε ότι συμφωνεί με την άποψη του στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Άσμουσεν, ότι ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα θα είναι αναπόφευκτο.

Από την άλλη, καταπέλτης εμφανίζεται ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, ο οποίος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Bild» τονίζει “Οι Έλληνες υποσχέθηκαν να πληρώσουν τα χρέη τους και έτσι πρέπει να γίνει”. Η εφημερίδα κάνει σήμερα λόγο για διένεξη στο εσωτερικό της CDU, με αφορμή τις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γκούντερ Έτινγκερ που χαρακτήρισε αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Κάουντερ περιγράφει ως «εντελώς παράλογο» ένα «κούρεμα» του χρέους το οποίο θα έθιγε τους δημόσιους πιστωτές. «Θα αποδυνάμωνε συνολικά την μεταρρυθμιστική βούληση των ευρωπαϊκών κρατών. Οι Έλληνες υποσχέθηκαν να πληρώσουν τα χρέη τους και έτσι πρέπει να γίνει», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βέλγιο: “Εκ νέου η Ελλάδα το μήλον της Έριδος για την Ευρώπη”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε