Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στο κλουβί του πάλι ο Μουμπάρακ – Αναβλήθηκε για της 5 Σεπτεμβρίου η δίκη

Μαζί με τους δυο γιους του, ο πρώην ηγέτης της Αιγύπτου οδηγήθηκε για δεύτερη φορά στο δικαστήριο, όπου δικάζεται για τις δολοφονίες διαδηλωτών κατά την εξέγερση του περασμένου Ιανουαρίου. Η δίκη θα επαναληφθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το αεροσκάφος που προσγειώθηκε κοντά στο δικαστήριο και στη συνέχεια τον 83χρονο Μουμπάρακ, ο οποίος φορούσε μπλε πουλόβερ, να οδηγείται με αναπηρικό καροτσάκι στο ειδικό σιδερένιο κλουβί που έχει τοποθετηθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Εκεί ήταν ξανά ξαπλωμένος πάνω σε φορείο. Μαζί του ήταν και οι δύο γιοί του, Αλάα και Γκαμάλ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες και φορούσαν πάλι τις άσπρες στολές των φυλακισμένων.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει τη δίκη μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου ώστε να διεξαχθεί ταυτόχρονα με του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Χαμπίμπ ελ Αντλι και απαγόρευσε την τηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Ο Ταντάουι, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Αμυνας επί δύο δεκαετίες υπό τον Μουμπάρακ, ηγείται του στρατιωτικού συμβουλίου που ανήλθε στην εξουσία μετά την απομάκρυνση του Μουμπάρακ.

Ένταση επικράτησε έξω από την αίθουσα όπου δικάζεται ο Μουμπάρακ, ανάμεσα σε υπερασπιστές του και πολίτες που ζητούν να καταδικαστεί ο έκπτωτος πρόεδρος της χώρας σε θάνατο.

Εκατοντάδες αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων φρουρούσαν το κτίριο, αλλά δεν έλειψαν τα επεισόδια. Κατά την άφιξη του Μουμπάρακ διαδηλωτές φώναζαν: “Δικαστή ξύπνα! Ο Μουμπάρακ σκότωσε τους αδελφούς μου! Εκτέλεσε τον δολοφόνο!”, “είναι αιγύπτιος μέχρι θανάτου” και “Ο Χόσνι Μουμπάρακ δεν είναι ο Σαντάμ”, φώναζαν οι υποστηρικτές του.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Μουμπάρακ επισύρουν την θανατική ποινή. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες κατά την έναρξη της δίκης, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Τα ιατρικά ανακοινωθέντα που εκδόθηκαν αφότου ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την αρχική του κατάθεση τον Απρίλιο, αναφέρουν ότι πάσχει από καρδιακά προβλήματα, κατάθλιψη και λιποθυμικά επεισόδια.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθώος μέσα από το σιδερένιο κλουβί δήλωσε ο Μουμπάρακ – Στις 15/8 συνεχίζεται η δίκη του

Με φορείο ο Μουμπάρακ στο δικαστήριο! φωτο και βίντεο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε