Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στο “κόκκινο” η φοροδιαφυγή στην Ιταλία

Στο “κόκκινο” η φοροδιαφυγή στην Ιταλία

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας ανακάλυψε δυο χιλιάδες “ολικούς” φοροφυγάδες, που δεν είχαν καταβάλλει, δηλαδή, ποτέ στα ταμεία του δημοσίου ούτε ένα ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται σήμερα από τον ιταλικό τύπο, οι εν λόγω φοροφυγάδες απέκρυψαν από το υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης, εισοδήματα ύψους έξι δισεκατομμυρίων ευρώ. Το 25% της φοροδιαφυγής αφορά το λιανικό και χονδρικό εμπόριο, το 22% τον οικοδομικό τομέα, το 11% τις βιοτεχνίες και δραστηριότητες μεταποίησης, το 5,5% εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Στις πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις, ένα καφέ- μπαρ, κοντά στην ορεινή τουριστική περιοχή Κουρμαγιέρ, το οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια απέκρυψε εισπράξεις 350.000 ευρώ, και ένα ζαχαροπλαστείο στη νότια πόλη Ρέτζιο Καλάμπρια, που από το 2010 μέχρι σήμερα “ξέχασε” να δηλώσει 400.000 ευρώ και το οποίο, επίσης, απασχολούσε αδήλωτο προσωπικό.

Στη κωμόπολη Γκράντο -κοντά στην Τεργέστη- ένας ξενοδόχος, του οποίου τα δωμάτια τα τελευταία χρόνια ήταν πάντα πλήρη, με εισπράξεις 500.000 ευρώ, δεν θεώρησε ότι πρέπει να καταβάλλει τους σχετικούς φόρους. Στη Βενετία, ένας φωτογράφος που είχε απαθανατίσει τις “μοναδικές στιγμές” διακοσίων γάμων, είχε εκδώσει μόλις τριάντα πέντε αποδείξεις.

“Πρωτότυπη” λύση είχε βρει και ένας φοροφυγάς χρυσοχόος στην πόλη Μπρέσια, έξω από το Μιλάνο: έδινε αποδείξεις στους πελάτες του, αλλά δεν τις “περνούσε” ποτέ στις φορολογικές δηλώσεις του. Το συνολικό “μαύρο” εισόδημά του ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, με οφειλές, σε ό,τι αφορά τον φόρο προστιθέμενης αξίας, της τάξης των 300.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Ιταλοί έφτασαν τα 60 εκατομμύρια – Τριπλασιάστηκε ο αριθμός που δεν μένουν σε σπίτι!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε