Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Στο κόκκινο” όλοι οι Ασιατικοί δείκτες

(ΦΩΤΟ REUTERS)
(ΦΩΤΟ REUTERS)

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών έπεσε ο….

Nikkei στο Τόκυο, φτάνοντας στις 9.200,91 μονάδες, μετά από απώλειες 1,94%.

Ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific στο Τόκιο υποχώρησε 1,6% στις 112,44 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινήθηκε πτωτικά κατά 0,59%, ενώ αρνητικά πρόσημα εμφανίζουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,76% και ο Shenzhen Composite κατά 1,00%. Ο ευρύτερος CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,99%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα σημειώνει πτώση 0,58%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν υποχωρεί κατά 1,03%.

Ακόμη και στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινήθηκε πτωτικά σε ποσοστό 1,16%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη υποχώρησε σε ποσοστό 0,54%.

Κατά τους αναλυτές, αιτία γιά την υποχώρηση των μετοχών είναι ότι θεωρούνται απογοητευτικά τα μακροοικονομικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ολόκληρο τον κόσμο με σημαντικότερα αυτά των ΗΠΑ, δίνοντας τροφή σε όσους «βλέπουν» νέες αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές και ίσως εμφάνιση διπλής ύφεσης.

 

“Τα στοιχεία της Κίνας έχουν ενισχύσει τις ανησυχίες για μία πιθανή παγκόσμια ύφεση double-dip, λόγω της αβεβαιότητας για τις οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ”, σχολίασε ο Park Seok-hyun, αναλυτής της KTB Securities.

 

Στην Κίνα, δύο ευρέως αποδεκτοί δείκτες για τη μεταποιητική δραστηριότητα έδειξαν ότι η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο, ενδεχομένως σηματοδοτώντας αντιστροφή του οικονομικού momentum, ενώ εγείρονται ανησυχίες για νέα ίσως πιο σοβαρή ύφεση.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε