Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στο Λίβανο οι Γάλλοι δημοσιογράφοι που κρατούνταν στη Συρία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στην πρεσβεία της Γαλλίας στο Λίβανο βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες η Εντίτ Μπουβιέ και ο Ουίλιαμ Ντανιέλς, οι δυο Γάλλοι δημοσιογράφοι που είχαν εγκλωβιστεί για πολλές μέρες στη Χομς της Συρίας.

Τη μεταφορά της δημοσιογράφου της Figaro και του συμπατριώτη της φωτορεπόρτερ από τη συριακή πόλη, όπου μαίνονται οι μάχες καθεστωτικών και ανταρτών, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλεν Ζιπέ.

Ήδη, έχουν μεταφερθεί ήδη στο νοσοκομείο Hotel-Dieu de France στην Βηρυτό και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. Η Εντίτ Μπουβιέ έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

Η Μπουβιέ έχει υποστεί κάταγμα μηριαίου στο βομβαρδισμό της πόλης Χομς, στην ίδια επίθεση που στοίχισε τη ζωή στη δημοσιογράφο των Sunday Times Μαρί Κόλβιν και στον Γάλλο φωτογράφο Ρεμί Οσλίκ.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί είχε μιλήσει τηλεφωνικά μ την Εντίτ Μπουβιέ. Η δημοσιογράφος της Figaro θα μεταφερθεί το συντομότερο στη Γαλλία. Δεν αποκλείεται η πτήση που θα τη μεταφέρει στην πατρίδα της να γίνει ακόμη και σήμερα, αρκεί να το επιτρέψουν οι γιατροί που θα την εξετάσουν, αφού έχει τραυματιστεί.

Στη Χομς, ο Ερυθρός Σταυρός μπήκε στην πόλη για να φροντίσει τους δεκάδες τραυματίες που υπάρχουν. Οι αντάρτες, υπάρχουν πληροφορίες, πως αποχωρούν από την πόλη και υπάρχουν φόβοι για αντίποινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Κι άλλο αίμα αμάχων στη Χομς

Αποκομμένη από τον κόσμο η Χομς – Σφίγγει τον κλοιό ο Άσαντ

 

Εγκλωβισμένη στη Χομς η τραυματισμένη γαλλίδα δημοσιογράφος

Ασφαλείς στο Λίβανο οι τραυματισμένοι δημοσιογράφοι

Νεκροί και ζωντανοί δημοσιογράφοι αφημένοι στην τύχη τους στην Συρία

Συρία: Οι ξένοι δημοσιογράφοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη Χομς

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε