Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στο ναδίρ η δημοτικότητα Μέρκελ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Συνεχή πτώση σημειώνει η δημοτικότητα τόσο της Άγκελα Μέρκελ όσο και του κυβερνητικού συνασπισμού του οποίου ηγείται.

Το πιο βαρύ πλήγμα δέχεται η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος, η δημοτικότητα της οποίας έχει μειωθεί κατά 7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και πλέον βρίσκεται στο 55%. Μόλις το 43% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Infratest dimap απάντησε ότι στηρίζει τον κεντροδεξιό συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ (CDU) και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

Το ποσοστό λαϊκής στήριξης στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), τους Αριστερούς και τους Πράσινους ανέρχεται σε 52%.

Η δεύτερη θητεία της Μέρκελ έχει αμαυρωθεί από εσωτερικές διαμάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνασπισμού με αφορμή θέματα που περιλαμβάνουν τη φορολογία, το σύστημα υγείας και τα επιδόματα προνοίας για τους μακροχρόνια ανέργους.

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού διαφωνούν επίσης και στον τρόπο με τον οποίο θα εξέλθει η Γερμανία από την οικονομική κρίση, ενώ αντιμετωπίζουν πιθανή ήττα στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε