Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Στο νοσοκομείο πριν προφυλακιστεί η γυναίκα του Μουμπάρακ

ΦΩΤΟ REUTERS

Μετά τον ίδιο τον Χόσνι Μουμπάρακ και τους γιους του, οι αιγυπτιακές αρχές προφυλάκισαν και τη σύζυγο του έκπτωτου προέδρου. Μόνο που πριν περάσει την πόρτα της φυλακής, βρέθηκε στο νοκοσομείο του Σαρμ ελ Σέιχ.

Η Σούζαν Θάμπετ-Μουμπάρακ τέθηκε σε προσωρινή κράτηση για 15 ημέρες στο πλαίσιο της έρευνας για την περιουσία της καθώς κατηγορείται ότι πλούτισε παράνομα καταχρώμενη τη θέση του συζύγου της.

Το τμήμα πάταξης παράνομων κερδών αποφάσισε να «θέσει τη Σούζαν Θάμπετ Σάλεχ, σύζυγο του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, σε δεκαπενθήμερη κράτηση για τις ανάγκες της έρευνας», σύμφωνα με το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο Mena.

Μόνο που, όπως και ο σύζυγός της, η κα Μουμπάρακ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα καρδιακού λίγο αφού αποφασίστηκε να φυλακιστεί.

«Η Σούζαν Μουμπάρακ εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλή πίεση και υποψίες για καρδιακή προσβολή. Θα είναι υπό παρακολούθηση για 24 ώρες», είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου, Μοχάμεντ Άμπου αλ-Φούτουχ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πρώην προέδρου νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου.

Η πρώην πρώτη κυρία της Αιγύπτου αναμενόταν να μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές του Κανάτερ, στο ανατολικό Κάιρο, αφού οι αρχές της επέβαλαν 15μερη κράτηση μετά την ανάκρισή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό κράτηση θα παραμείνει ο Μουμπάρακ

Παρατείνεται και η κράτηση Μουμπάρακ

Παρατείνεται η κράτηση των γιων του Μουμπάρακ

 

Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο Μουμπάρακ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε