Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο νοσοκομείο σοβαρά ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανγκ

Στο νοσοκομείο σοβαρά ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανγκ

Η πηγή πάντως δεν ήταν σε θέση να αναφέρει από τι πάσχει ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ.

Ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, 89 ετών, νοσηλεύεται σε μια κλινική της Βαρκελώνης (βορειοανατολικά) σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του περιβάλλοντός του.

“Νοσηλεύεται στην κλινική Quiron (της Βαρκελώνης). “Είναι άσχημα” δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η πηγή πάντως δεν ήταν σε θέση να αναφέρει από τι πάσχει ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ (από το 1980 έως το 2001), που έχει νοσηλευτεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Νοσηλεύτηκε στη Λοζάννη στις 17 Ιουλίου του 2001, την ημέρα των 81 γενεθλίων του, “λόγω υπερβολικής κόπωσης” που συνδέεται με το συνέδριο της ΔΟΕ στη Μόσχα.

Την προηγουμένη,ο κ. Σάμαρανκ είχε ανακοινώσει από την ρωσική πρωτεύουσα, η εκλογή του διαδόχου του, του Βέλγου Ζακ Ρογκ, τρεις ημέρες μετά την επίσημη επιλογή του Πεκίνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Τον Αύγουστο του 2001, οι οξείες επιπλοκές από αρτηριακή υπέρταση που συνδεόταν με την “τεράστια προσπάθεια, πριν και μετά” το συνέδριο στη Μόσχα είχαν απαιτήσει τη νοσηλεία του στη Βαρκελώνη. Τον Δεκέμβριο του 2007, εισήχθη στο νοσοκομείο της Μαδρίτης, μετά την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε