Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο πιάτο μας γάλα και κρέας από απογόνους κλώνων!

Ο διατροφικός εφιάλτης αποκαλύπτεται κυνικά,από τα πλέον επίσημα χείλη,του κυρίου Τζον Ντάλι δηλαδή,ο οποίος είναι ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Υγείας και Καταναλωτών.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο επίτροπος,απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή,παραδέχτηκε πως τρόφιμα που προέρχονται από απογόνους κλώνων μπορούν να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα χωρίς καμία προέγκριση.
 
Όλα αυτά ενώ είναι ακόμα ”νωπές” οι μνήμες από τον Αύγουστο,όταν και ”κατακλύστηκε” η αγορά της Αγγλίας και του Βελγίου από κρέατα και γάλα που προέρχονταν από κάποιο παιδί της Ντόλυ(το πρώτο κλωνοποιημένο πρόββατο).
 
Αυτοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν σήμερα την Ευρωπαική Επιτροπή να προτείνει την προσωρινή αναστολή αφενός της κλωνοποίησης των ζώων για την παραγωγή τροφίμων στην ΕΕ αλλά και της χρήσης κλωνοποιημένων εκτρεφόμενων ζώων και τη διάθεση στην αγορά τροφίμων από κλώνους .
 
Επίσης η Ευρωπαική Επιτροπή θα δημιουργήσει ένα μηχανισμό-βάση δεδομένων ,για τον εντοπισμό εισαγωγών αναπαραγωγικών υλικών για κλώνους, όπως είναι το σπέρμα και τα έμβρυα κλώνων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε