Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Στο “σκαμνί” ο γιος του Τραμπ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές

Φωτογραφία: Reuters

Ξεκίνησε η κατάθεση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ στην επιτροπή του Κογκρέσου. Ο Τραμπ τζούνιορ ελέγχεται για τις επαφές του με έμπιστη του Βλαντιμίρ Πούτιν πριν τις εκλογές του 2016, και το κατά πόσο αυτές εμπλέκονται στην εκλογή του νέου προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ μπήκε κατευθείαν στο υπόγειο του Καπιτωλίου, χωρίς να τον δουν οι φωτορεπόρτερ, προκειμένου να συναντηθεί με τα μέλη της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας. Πρόκειται για μία από τις επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν τις ρωσικές παρεμβάσεις στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

Κεκλεισμένων των θυρών είχε καταθέσει τον Ιούλιο και ο γαμπρός του προέδρου Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, για τους δεσμούς του προεκλογικού επιτελείου του Ρεπουμπλικανού πολιτικού με τη Ρωσία. Η κατάθεση εκείνη είχε δοθεί στις Επιτροπές Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

Ο 39χρονος γιος του προέδρου είχε παραδεχτεί τον Ιούλιο ότι πέρσι το καλοκαίρι συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο, η οποία του παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης και υποτίθεται ότι είχε στην κατοχή της πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τη Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλο του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές. Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και το Κρεμλίνο αρνούνται ότι υπήρξε οποιουδήποτε είδους “συνεργασία” μεταξύ τους.
Παράλληλα με τις Επιτροπές αυτές, η υπόθεση διερευνάται και από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις