Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο σκοτάδι βυθίστηκε η μισή Βραζιλία

Στο σκοτάδι βυθίστηκε η μισή Βραζιλία

Η Βραζιλία πλήττεται συχνά από βλάβες στο ηλεκτρικό σύστημά της.

Η βορειοανατολική Βραζιλία βυθίσθηκε στο σκοτάδι χθες βράδυ έως τα ξημερώματα, επηρεάζοντας εκατομμύρια νοικοκυριά, εξαιτίας βλάβης στα υποσταθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε στέλεχος της ηλεκτρικής εταιρείας.

Οκτώ από τα εννέα κρατίδια του βορειοανατολικού τμήματος της Βραζιλίας βίωσαν την βλάβη, η οποία ξεκίνησε στις 23:30, τοπική ώρα (03:30, ώρα Ελλάδος, σήμερα), η οποία διήρκεσε έως τις 04:00 το πρωΐ (08:00 ώρα Ελλάδος). Στο μόνο κρατίδιο που δεν σημειώθηκε βλάβη ήταν το Μαρανιάου.

«Σημειώθηκε μία βλάβη σε ένα ηλεκτρικό εξάρτημα, το οποίο αποτελεί μέρος του συστήματος προστασίας ενός υποσταθμού» στο κρατίδιο του Περναμπούκο και χρειάσθηκε να θέσουμε εκτός λειτουργίας όλον τον υποσταθμό», τόνισε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής της Υδροηλεκτρικής Εταιρείας του ποταμού Σάου Φρανσίσκου, Μόζαρτ Μπαντζέιρα Αρνάουντ.

«Καθώς η εγκατάσταση τούτη είναι σημαντική, ο αντίκτυπος της βλάβης έγινε αισθητός σε πολλές περισσότερες περιοχές», πρόσθεσε.

Η βλάβη εμπόδισε να τροφοδοτηθούν με ενέργεια έξι γραμμές υψηλής τάσης και τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια», τόνισε ο Αρνάουντ.

Μία από τις σημαντικώτερες είχε πλήξει τον Νοέμβριο του 2009 το νοτιοανατολικό της τμήμα-που αποτελεί το οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας-επηρεάζοντας 70 εκατ. Βραζιλιάνους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε