Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο στόχαστρο η δημοσιογράφος που κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό

Στο στόχαστρο η δημοσιογράφος που κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό

Μια δημοσιογράφος του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού “Στερν” δέχθηκε τις έντονες επικρίσεις του πολιτικού κόσμου επειδή κατήγγειλε σεξιστικά σχόλια του υποψήφιου του φιλελεύθερου κόμματος FDP για την καγκελαρία.

Ορισμένες δημοσιογράφοι υπερασπίστηκαν ωστόσο την Λάουρα Χίμελραϊχ καταγγέλλοντας “τον καθημερινό σεξισμό” που επικρατεί στο γερμανικό πολιτικό κόσμο.

Ο βουλευτής του φιλελεύθερου κόμματος FDP (Κόμμα Ελεύθερων Δημοκρατών), Ράινερ Στίνερ, χαρακτήρισε μιλώντας στο δημόσιο ραδιοσταθμό Ντόιτσλαντφουνκ “μη επαγγελματική” και “περίεργη” τη συμπεριφορά της δημοσιογράφου επειδή δημοσιοποίησε ένα χρόνο αργότερα τις σεξιστικές παρατηρήσεις που είχε αισθανθεί ότι την προσέβαλαν στο μπαρ ενός ξενοδοχείου.

“Αυτός ο τρόπος να δίνει αναφορά ένα χρόνο μετά τα γεγονότα είναι εξαιρετικά άδικος”, υπογράμμισε επίσης μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ένας προκάτοχος του Ράινερ Μπρούντερλε, του πολιτικού που η δημοσιογράφος κατηγορεί για ανάρμοστες δηλώσεις.

Ο αντιπολιτευόμενος σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Σεμπάστιαν Εντάτι δήλωσε από την πλευρά του πως, αν η δημοσιογράφος είχε αληθινά αισθανθεί πως δέχεται επίθεση, θα μπορούσε να είχε μιλήσει πριν από ένα χρόνο, όταν αυτό είχε συμβεί.

Η Λάουρα Χίμελραϊχ, 29 ετών, δημοσιογράφους του εβδομαδιαίου περιοδικού “Στερν”, αναφέρει σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πως ο Ράινερ Μπρούντερλε, πρώην υπουργός Οικονομίας της Άγγελας Μέρκελ και επικεφαλής του FDP στις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το Σεπτέμβριο, της είχε γίνει φορτικός στη διάρκεια μιας βραδιάς τον Ιανουάριο του 2012.

Κοιτάζοντας φανερά το στήθος της νέας γυναίκας, ο πολιτικός της είπε: “Θα γεμίζατε μια χαρά ένα ντιρν-ντερλ”, αναφερόμενος στην παραδοσιακή βαυαρέζικη φορεσιά που αναδεικνύει ιδιαίτερα το στήθος της γυναίκας.

Στη συνέχεια, φιλώντας της το χέρι, ο 67χρονος Μπρούντερλε είπε: “Θα ήθελα να με γράψετε στο καρνέ χορού σας”. Η νεαρή γυναίκα του εξήγησε στη συνέχεια ότι επιθυμεί να παραμείνουν σ’ ένα επαγγελματικό επίπεδο και ο Μπρούντερλε, ο οποίος είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, στο τέλος είχε πει: “Τελικά δεν είμαστε παρά άνθρωποι”.

Η δημοσιογράφος διαβεβαιώνει πως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει αυτές τις δηλώσεις αφού ο Μπρούντερλε ορίσθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του FDP στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Διαβάστε

Δημοσιογράφος κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση τον διάδοχο του Ρέσλερ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε