Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στοιχεία σοκ για την εξέγερση στη Συρία – Τουλάχιστον 250 οι νεκροί!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τα συγκλονιστικά στοιχεία για το αιματοκύλισμα της συριακής επανάστασης έφερε στο φως της δημοσιότητας ένας 80χρονος, πρώην πολιτικός κρατούμενος.

Πρόκειται για τον Χάιταμ αλ-Μάλεχ, δικηγόρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος αποφυλακίστηκε μόλις πριν από μερικές μέρες. Ο αλ-Μάλεζ κατήγγειλε πως από την ημέρα που ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 250 άνθρωποι και 1000 ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Ο 80χρονος αλ-Μάλεχ ήταν πολιτικούς κρατούμενος ως την απελευθέρωσή του το Μάρτιο, όταν επωφελήθηκε από την αμνηστία που χορήγησε ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ σε όσους είχαν καταδικαστεί για μικρής σημασίας εγκλήματα και σε φυλακισμένους ηλικίας άνω των 70 ετών.

Ο αλ-Μάλεχ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η απελευθέρωσή του ήταν ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις υπό τον αλ-Άσαντ. Εκτίμησε δε ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν κατά τις ερχόμενες εβδομάδες.

«’Σήμερα, Τρίτη, είναι η ημέρα πίστης στους μάρτυρες, τους τραυματίες και τους φυλακισμένους. Η υπόθεσή μας είναι ξεκάθαρη. Μια λαϊκή, ειρηνική επανάσταση που έχει στόχο να αποκτήσουμε ελευθερία», έγραψαν ακτιβιστές στη σελίδα Συριακή Επανάσταση 2011 στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο μακελειό στη Συρία –19 νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Νέες κινητοποιήσεις στη Συρία μέσω facebook

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε