Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στον ανακριτή ο Ολμερτ για το σκάνδαλο “Χόλιλαντ”

Στον ανακριτή ο Ολμερτ για το σκάνδαλο “Χόλιλαντ”
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ ‘Ολμερτ παρουσιάστηκε σήμερα στην αστυνομία όπου ανακρίθηκε για τη φερόμενη εμπλοκή του σε ένα μεγάλο σκάνδαλο κατασκευής συγκροτήματος κατοικιών.

 

Ο ‘Ολμερτ είχε κληθεί στις 07:30’ τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο αρμόδιο για ποινικές υποθέσεις αστυνομικό τμήμα της περιοχής Λοντ, κοντά στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων των ανακριτών για τον ενδεχόμενο ρόλο του στην υπόθεση της κατασκευής μεγάλου συγκροτήματος κατοικιών στην αγία πόλη, η οποία αποκαλύφθηκε πριν από έξι εβδομάδες.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός ανακρίνεται για πρώτη φορά στα γραφεία της αστυνομίας και όχι στην επίσημη κατοικία του ή σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο όπως κατά το παρελθόν, όταν απαντούσε στους ανακριτές στο πλαίσιο άλλων υποθέσεων.
 
Είχε προειδοποιηθεί ότι οι δηλώσεις μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν σε βάρος του, διευκρίνισαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
 
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο Ολμερτ θεωρείται ύποπτος σε μια υπόθεση δωροδοκίας που αφορά την κατασκευή του πολύ μεγάλου συγκροτήματος κατοικιών “Holyland” στην Ιερουσαλήμ, όταν ήταν δήμαρχος της αγίας πόλης (1993-2003).
 
Κατηγορείται συγκεκριμένα ότι την περίοδο που ήταν δήμαρχος (1993-2003) έλαβε 3,5 εκατομμύρια σέκελ (περίπου 700.000 ευρώ) για να εγκρίνει το σχέδιο.
 
Ταυτόχρονα, ο 64χρονος Ολμερτ δικάζεται, από το Σεπτέμβριο του 2009, για τρεις άλλες υποθέσεις διαφθοράς που ανάγονται στην προαναφερόμενη περίοδο, καθώς και στο διάστημα που ήταν υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου (2003-2006).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε