Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα αύριο ο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλάζοντας το πρόγραμμά του, πρόκειται να παρουσιασθεί τελικά αύριο ενώπιον των εισαγγελέων του Μιλάνου, για τη δίκη της υπόθεσης σχετικά με την πιθανή δωροδοκία του Βρετανού δικηγόρου Μιλς.

Αρχικά, ο Μπερλουσκόνι είχε ανακοινώσε ότι έπρεπε να προετοιμασθεί για το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη συνέχεια, όμως,αποφάσισε να αναβάλει την αναχώρησή του.

Σε ότι αφορά, τώρα, στην υπόθεση των σχέσεών του με τον επιχειρηματία Τζαμπάολο Ταραντίνι (που φέρεται να του παρουσίαζε σειρά καλλονών για τα πάρτι σε διάφορες επαύλεις) ο “Καβαλιέρε” δεν άλλαξε στάση: δεν εννοεί να επιτρέψει στους εισαγγελείς της Νάπολης να τον ανακρίνουν ως μάρτυρα, χωρίς, δηλαδή, την παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισής του.

Οι δικαστικοί της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου, είχαν ανακοινώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα στον μεγιστάνα-πρωθυπουργό (από τις 15 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου), ζητώντας του να επιλέξει ποιά ημέρα επιθυμούσε να παρουσιασθεί. Το “δικαστικό τελεσίγραφο”, λήγει σήμερα το βράδυ στις οκτώ.

Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να εξετασθεί η ένσταση που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Ταραντίνι, με την οποία ζητούν να αφαιρεθεί η όλη έρευνα, από την αρμοδιότητα των εισαγγελέων της Νάπολης.

Αν όμως η “υπόθεση Ταραντίνι”, παραμείνει στα χέρια των Ναπολιτάνων δικαστικών, τότε θα πρέπει να αποφασισθεί αν, με ειδικό αίτημα προς την Βουλή της Ρώμης, είναι πρέπον να ζητηθεί η υποχρεωτική κλήτευση του Ιταλού πρωθυπουργού με αστυνομική συνοδεία.

Αίσθηση προκάλεσε δήλωση του καθολικού ιερέα Ντον Αντρέα Γκάλο, από την Γένοβα, που δραστηριοποιείται στον χώρο του εθελοντισμού, σχετικά με τα δημοσιεύματα περί συναναστροφών του Μπερλουσκόνι με νεαρές καλλονές.

“Ο Μπερλουσκόνι είναι άρρωστος, του προσφέρω την δυνατότητα να έλθει στην κοινότητά μου, ώστε να μείνει λίγο μαζί μας. Ίσως, έτσι, να μπορέσει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα”, δήλωσε ο καθολικός ιερέας, στην κοινότητα του οποίου τυχαίνουν υποδοχής όλα τα άτομα που ζουν στο περιθώριο ή αντιμετωπίζουν κάποιο υπαρξιακό, οικονομικό ή ψυχολογικό πρόβλημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε