Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Στον Καναδά η Μέρκελ – Ευρώ και Συρία στην ατζέντα των συνομιλιών

Στον Καναδά η Μέρκελ – Ευρώ και Συρία στην ατζέντα των συνομιλιών

Στην Οττάβα καταφθάνει το απόγευμα η Άγγελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντήσει τους Καναδούς συμμάχους της, τονίζουν συνεργάτες του Καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ.

Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες των δύο ηγετών να προβούν σε διμερείς συνομιλίες, στα περιθώρια των συνόδων κορυφής του G8 και του ΝΑΤΟ, η Γερμανίδα καγκελάριος κανόνισε να πραγματοποιήσει 24ωρη επίσκεψη στον Καναδά, αμέσως μετά τις διακοπές της.

Η Άγγελα Μέρκελ θα γίνει δεκτή στην επίσημη καλοκαιρινή κατοικία του πρωθυπουργού, στη λίμνη Χάρινγκτον του Κεμπέκ. Ο Στίβεν Χάρπερ θα συζητήσει το θέμα της κρίσης του ευρώ, καθώς και τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενώ είναι γνωστή η θέση του Καναδά ότι δεν προτίθεται να συνεισφέρει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την κρίση της ευρωζώνης, πολιτικοί παρατηρητές πιστεύουν πως ο Καναδός πρωθυπουργός μπορεί να υπαναχωρήσει, καθώς η κλιμακούμενη κρίση της Ευρωζώνης φαίνεται πως θα έχει αντίκτυπο στην καναδική οικονομία.

Επίσης οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν το θέμα της Συρίας, καθώς και για τον κίνδυνο απόκτησης πυρηνικών όπλων από το Ιράν.

Η Αγγελα Μέρκελ καθ΄οδόν προς την επιστροφή της για τη Γερμανία θα σταματήσει στο Χάλιφαξ, όπου θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για θέματα επιστημονικής έρευνας μεταξύ του καναδικού πανεπιστημίου Νταουχάουζι και της Ομοσπονδίας κέντρων έρευνας Helmholz της Γερμανίας.

Διαβάστε

Η Μέρκελ θα ακούσει τι έχει να πει ο Σαμαράς και… θα αποφασίσει – Δύο χρόνια ανάσα θα ζητήσει από “Μερκολάντ” ο πρωθυπουργός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε