Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Στον «πάγο» η Βρετανία – Ένας οδηγός νεκρός σε τροχαίο

Ο θερμός Νοέμβρης είναι πια μια μακρινή ανάμνηση. Η Βρετανία βρίσκεται τώρα στο έλεος του χιονιά, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν σοβαρή επιδείνωση τις επόμενες ώρες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεπε πως ο καιρός θα επιδεινωθεί ιδιαίτερα σε Σκώτια, Βόρεια Ιρλανδία, τη βόρεια Αγγλία και τα Μιντλαντς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τις επόμενες 48 ώρες το χιόνι θα φτάσει περίπου τα 10 εκατοστά, γι’ αυτό η αστυνομία ζήτησε από όσους οδηγούν μηχανή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Από την κακοκαιρία έχει ήδη χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος. Ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του στο Λίνκολνσάιρ, όταν το αυτοκίνητό του βγήκε από την πορεία του εξαιτίας των κάκιστων καιρικών συνθηκών.

Η απότομη αλλαγή καιρού έχει… αποσυντονίσει τους Βρετανούς. Τη μια μέρα ζούσαν τον πιο θερμό Νοέμβρη από το 1910 και την…. επομένη βρέθηκαν με τα φτυάρια και τις σκούπες στα χέρια να προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους και τις αυλές τους από το χιόνι.

Στη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα, 130 οχήματα βρήκαν στους δρόμους και 3.000 τόνοι αλατιού χρησιμοποιήθηκαν για να μη γλιστρούν οι δρόμοι.

Εξαιτίας του καιρού, δεκάδες σχολεία έκλεισαν και το γεγονόε σκόρπισε…. χαρά στους πιτσιρικάδες, που βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν χιονοπόλεμο!

Στη Σκωτία, έκλεισε το αεροδρόμιο του Stornoway, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Εδιμβούργου, της Γλασκώβης, του Ιβερνές, της Μπενμπεκούλα και της Αμπερντίν.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε