Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στον πλαστικό από τα 16 τους! – Νέα μόδα στην Αυστραλία

Στον πλαστικό από τα 16 τους! – Νέα μόδα στην Αυστραλία

Δεν έχουν καν τελειώσει το γυμνάσιο και αποφασίζουν να κάνουν πλαστική στήθους. Ο λόγος; Θέλουν να ανεβάσουν την… αυτοεκτίμησή τους!

Συμβαίνει στην Αυστραλία και μάλιστα όλο και πιο συχνά, όχι μόνο με την ανοχή των γονιών, αλλά και με τα… λεφτά τους! Είναι εκείνοι που πληρώνουν τις πλαστικές επεμβάσεις των παιδιών τους. Υπάρχουν κι άλλα κορίτσια που δε θέλουν ή δε μπορούν να έχουν τα χρήματα των γονιών τους. Και παίρνουν δάνεια για τις εγχειρήσεις.

Μόνο που η φρενίτιδα αυτή προκαλεί ανησυχία στις αρχές της χώρας. Η επίτροπος Ασφάλειας της Υγείας, Μπεθ Γουίλσον, δήλωσε ότι οι πλαστικές επεμβάσεις σε μαθήτριες του γυμνασίου έχουν αρχίσει να γίνονται συχνό φαινόμενο, ενώ οι εμπειρογνώμονες του Παιδιού θέλουν να απαγορευτεί η δυνατότητα των αισθητικών επεμβάσεων πριν τα 21 χρόνια, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν νόμοι όσον αφορά την ηλικία του ατόμου και τις αισθητικές επεμβάσεις. Το Ιατρικό Συμβούλιο Αυστραλίας, ανακοίνωσε μια σειρά οδηγιών όσων αφορά τις αισθητικές επεμβάσεις κι άλλες εγχειρίσεις, αναφέροντας την αύξηση των αισθητικών επεμβάσεων στους εφήβους.

Πρότεινε διάστημα τριών μηνών πριν ο έφηβος βρεθεί κάτω από το νυστέρι, καθώς και μία αξιολόγηση ψυχιάτρου και οι κλινικές θα πρέπει να αποφεύγουν τα δάνεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε