Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανίδες “κοιμόντουσαν” με τον εχθρό

Στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανίδες “κοιμόντουσαν” με τον εχθρό

 Περίπου 400.000 παιδιά στη Γερμανία γεννήθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από άνδρες που ήταν στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ιστορικοί από τη Βιέννη.

Στην πρώτη ιστορική διάσκεψη που πραγματοποιείται για το θέμα αυτό, ερευνητές και τα λεγόμενα παιδιά του πολέμου έκαναν έκκληση για κυβερνητική βοήθεια ώστε να εντοπίσουν τους πατέρες τους, η ταυτότητα των οποίων σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ακόμη γνωστή.

«Αυτά τα παιδιά δεν αισθάνονται ολοκληρωμένα», δήλωσε η Σίλκε Σατιούκοφ μια ιστορικός του γερμανικού πανεπιστημίου του Μαγδεμβούργου.

Οι ερευνητές μέχρι τώρα εκτιμούσαν ότι υπήρχαν περίπου 68.000 παιδιά στη Δυτική Γερμανία και 8.000 στην Αυστρία που γεννήθηκαν από άνδρες των συμμαχικών δυνάμεων από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Δεν υπήρχαν εκτιμήσεις για τον αριθμό τους στην υπό ρωσική κατοχή Ανατολική Γερμανία.

Οι τρέχουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 100.000 παιδιά στη Δυτική Γερμανία, 300.000 στην Ανατολική και 40.000 στην Αυστρία, σύμφωνα με την Σατιούκοφ.

Η πλειονότητα των στρατιωτών των συμμαχικών δυνάμεων βίαζαν Γερμανίδες και Αυστριακές, όμως δημιουργήθηκαν και πολλοί δεσμοί μεταξύ των στρατιωτών και των γυναικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε