Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Stop στη μετανάστευση βάζει η Γκίλαρντ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν συμπληρώθηκε καλά καλά μια εβδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων της και η Τζούλια Γκίλαρντ ετοιμάζει αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας.

Η νέα πρωθυπουργός της χώρας ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει στη «μεγάλη Αυστραλία» και την πληθυσμιακή αύξηση που προωθούσε ο προκάτοχός της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αν η Αυστραλία συνεχίσει με την ίδια μεταναστευτική πολιτική, το 2050 θα φτάσει τα 35.9 εκατομμύρια κατοίκους από 22 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

«Δεν υποστηρίζω την ιδέα της μεγάλης Αυστραλίας των 36 και 40 εκατομμυρίων κατοίκων, και πιστεύω ότι θα πρέπει να πάρουμε μια ανάσα και να επιλέξουμε τις κατάλληλες πολιτικές που θα βοηθήσουν σε μια ομαλή ανάπτυξη της χώρας», τόνισε η Γκίλαρντ, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει ότι «η αύξηση του πληθυσμού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις δυνατότητες του περιβάλλοντος, του νερού, της καλλιεργήσιμης γης, των δρόμων και γενικά των υποδομών της χώρας».

Η αλλαγή πλεύσης στην μεταναστευτική πολιτική κρίθηκε απαραίτητη λόγω των αντιδράσεων που είχε δημιουργήσει η πολιτική Ραντ για τη «μεγάλη Αυστραλία» σε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που δε βλέπουν με «καλό μάτι» την αύξηση της μετανάστευσης.

Πέρυσι ο αριθμός των μεταναστών που δέχθηκε η χώρα ανήλθε στις 300.000 άτομα, αριθμός που είναι διπλάσιος από τις γεννήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε