Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στόχος το… λουτρό αίματος! Εκρηκτικός μηχανισμός με καρφιά στην χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ

Στόχος το… λουτρό αίματος! Εκρηκτικός μηχανισμός με καρφιά στην χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ
Φωτογραφία Reuters

Την ώρα που ο ISIS συνεχίζει τις απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές ευρωπαϊκών πόλεων, καλώντας τα μέλη του να “χτυπήσουν”, ο τρόμος επέστρεψε στη Γερμανία.

Οι γερμανικές αρχές απέτρεψαν αιματοκύλισμα στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης Πότσδαμ, όπου εντοπίστηκε δέμα με εκρηκτικά. Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι οι αρχές προχώρησαν στην εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Η εφημερίδα Potsdamer Neueste Nachrichten έγραψε ότι το φαρμακείο ειδοποίησε την αστυνομία αφού παρέλαβε ένα δέμα μεγέθους 40 εκ. επί 50 εκ. που περιείχε ύποπτα καλώδια και ένα μηχανισμό.

 

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε μπροστά από το φαρμακείο, ενώ η τοπική εφημερίδα Märkische Allgemeine, επικαλούμενη μια εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, έγραψε ότι το ύποπτο δέμα περιείχε ένα μεταλλικό κουτί, το οποίο άνοιξε ένας υπάλληλος του φαρμακείου.

Συγκεκριμένα το κουτί περιείχε «καρφιά και κάποιου είδους σκόνη», όπως διευκρίνισε λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης Καρλ Χάινς Σχρέτερ στο τηλεοπτικό δίκτυο n-tv.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές άνοιξαν στη Γερμανία τη Δευτέρα, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας με ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και τσιμεντένια οδοφράγματα για την προστασία των καταναλωτών. Περίπου 2.600 χριστουγεννιάτικες αγορές υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις