Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

“Στόχος των τρομοκρατών η Γερμανία, λόγω της ανάμιξης στο Μαλί”

“Στόχος των τρομοκρατών η Γερμανία, λόγω της ανάμιξης στο Μαλί”

Για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον γερμανικών στόχων λόγω της ανάμιξης της χώρας στο Μαλί, προειδοποιεί απόρρητη έκθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα “Bild”.

Μετά την ανάμιξη των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας στο Μαλί, απόρρητη έκθεση των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας προειδοποιεί ότι η χώρα αποτελεί στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως γράφει στο σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, κατά το προηγούμενο έτος περίπου 50 άτομα, μέλη κύκλων φανατικών ισλαμιστών της Γερμανίας, εγκατέλειψαν τη χώρα με προορισμό, μεταξύ άλλων, το Μαλί, την Λιβύη, την Συρία και την Σομαλία, όπου εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές της Αλ Κάιντα, προκειμένου να δημιουργήσουν “αυτόνομους πυρήνες τρομοκρατίας” στην Γερμανία και να χτυπήσουν στόχους “υψηλού προφίλ”.

Προηγουμένως, σημειώνει η εφημερίδα, άλλοι 100 ισλαμιστές από την Γερμανία είχαν εκπαιδευτεί σε παραστρατιωτικές μεθόδους. Από αυτούς, περισσότεροι από τους μισούς έχουν επιστρέψει στην χώρα. Ανάμεσά τους, υποστηρίζει η “Bild” επικαλούμενη την απόρρητη έκθεση, υπάρχουν μετανάστες με γερμανική υπηκοότητα, αλλά και Γερμανοί οι οποίοι έχουν ασπαστεί το Ισλάμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕ: Στέλνει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στο Μαλί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε