Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στους 27 οι νεκροί από τον νέο σεισμό στην Τουρκία

Στους 27 οι νεκροί από τον νέο σεισμό στην Τουρκία

Ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό που συγκλόνισε το βράδυ της Τετάρτης την επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας ανήλθε σε 27,

μετά την ανακάλυψη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα νέων πτωμάτων στα ερείπια των δύο ξενοδοχείων της πόλης, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 22 νεκρούς.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dogan, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην πόλη Βαν για να κάνουν ρεπορτάζ μετά τον σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 600 ανθρώπων.

Ο σεισμός της Τετάρτης είχε μέγεθος 5,6 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 17 χλμ. νοτιοδυτικά της Βαν. Προκάλεσε την κατάρρευση 25 κτιρίων, τα οποία ήδη είχαν υποστεί ζημιές από τον προηγούμενο σεισμό και τα 23 μεταξύ αυτών είχαν εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους τους για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο δύο ξενοδοχεία της πόλης ήταν γεμάτα από δημοσιογράφους και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων. Ένας Ιάπωνας, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, υπέκυψε στα τραύματά του την Πέμπτη, δύο ώρες αφότου οι διασώστες τον είχαν ανασύρει “σοβαρά τραυματισμένο” από τα ερείπια του ενός ξενοδοχείου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε