Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στους 77 οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία στο Ιραν

REUTERS
Το αεροσκάφος ήταν παλαιό και χωρίς την κατάλληλη συντήρηση λένε οι αρχές. Στην περιοχή επικρατούσαν και κακές καιρικές συνθήκες…

Εβδομήντα επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, 26 τραυματίστηκαν και τουλάχιστον ένας αγνοείται μετά τη συντριβή χθες Κυριακή αεροσκάφους της εταιρίας Iran Air στο βορειοδυτικό Ιράν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας, που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το Ουρουμιγέχ ήταν ο προορισμός της πτήσης αυτής.

 
  “Δυστυχώς 77 συμπολίτες μας σκοτώθηκαν, 26 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται και ένας αγνοείται”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Το πρακτορείο Isna ανακοίνωσε τον ίδιο απολογισμό, αναφέροντας πως οι αγνοούμενοι είναι δύο.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 105 άτομα–94 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος.

 
REUTERS

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγούνται ότι στο έδαφος το αεροπλάνο “κομματιάστηκε, αλλά μεγάλες εκρήξεις δεν έγιναν”.

 
Δύο παιδιά επέβαιναν στο μοιραίο αεροπλάνο, αλλά τύχη τους μέχρις ώρας δεν είναι εξακριβωμένη.
 
Οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν εμποδίζουν την κυβέρνησή του να αγοράζει νέα επιβατικά αεροπλάνα ή κι ανταλλακτικά, ακόμα, για τα παλαιότερα.
 
 
-Τον Ιούλιο 2009 ένα ρωσικό “Τουπόλεφ” των ‘Αερογραμμών της Κασπίας’ με προορισμό την Αρμενία ανεφλέγη εν πτήσει και συνετρίβη κοντά στην πόλη Καζβίν–168 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
–Τον Φεβρουάριο 2003 ένα ρωσικό “Ιλιούσιν-76” συνετρίβη στο νότιο Ιράν–276 “Φρουροί της Επανάστασης”, που επέβαιναν, σκοτώθηκαν μαζί με το πλήρωμα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε