Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Στους δρόμους οι Ιταλοί κατά των μέτρων λιτότητας

Στους δρόμους οι Ιταλοί κατά των μέτρων λιτότητας

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της χώρας προετοιμάζεται για γενική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας.

Ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της Ιταλίας, της CGIL, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τη διεύθυνση της οργάνωσης να καλέσει τα μέλη της σε γενική απεργία τον Ιούνιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση την Τρίτη.

“Θα ζητήσω από τη διεύθυνση που θα συνέλθει αρχές Ιουνίου να καλέσει όλους σε γενική απεργία με διαδηλώσεις παντού από τώρα έως το τέλος του Ιουνίου”, δήλωσε ο Γκιγιέρμο Επιφάνι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα θα οργανωθεί από το συνδικάτο το Σάββατο 12 Ιουνίου στη Ρώμη.

“Στόχος της διαδήλωσης είναι να αλλάξουν τα πάντα στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης”, ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η CGIL που πρόσκειται στην Αριστερά αποτελείται από περίπου 5 εκατομμύρια μέλη.

Αντιθέτως, τα δύο άλλα μεγάλα συνδικάτα CILS και UIL δείχνουν προς το παρόν ότι δεν αντιτίθενται σαφώς στα μέτρα λιτότητας.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπερασπίστηκε  τις “αναγκαίες θυσίες” που ζητούνται από τους Ιταλούς πολίτες στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων λιτότητας που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση που θα επιτρέψουν “να υπερασπιστούμε το ευρώ” και “να σώσουμε το μέλλον της Ιταλίας”.

“Οι θυσίες που μας ζητήθηκαν είναι αναγκαίες για να υπερασπιστούμε το ενιαίο νόμισμα, τους μισθούς, τις συντάξεις και το μέλλον των επιχειρήσεων. Υπερασπιζόμενοι το ευρώ σημαίνει ότι σώζουμε το μέλλον της Ιταλίας”, ανέφερε ο κ. Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη Τύπου κοινή με τον υπουργό του των Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι.

Σύμφωνα με τον ιταλό πρωθυπουργό “το δημόσιο χρέος έχει ένα κόστος δυσβάστακτο”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε