Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στρατιώτες πόζαραν με ναζιστική σημαία!

Ακόμη ένα περιστατικό που ντροπιάζει τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Ομάδα πεζοναυτών έβγαλε φωτογραφία με το σύμβολο των SS κάτω από την αμερικανική σημαία.

Η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του κόσμου, έχει προκαλέσει αντιδράσεις αλλά οι στρατιώτες δεν πρόκειται να τιμωρηθούν! Τους έγινε μόνο επίπληξη αλλά δε θα αντιμετωπίσουν ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της στρατιωτικής βάσης Πέντλετον στην Καλιφόρνια.

Οι στρατιωτικές αρχές είχαν ενημερωθεί για το θέμα το Νοέμβριο του 2011, μετά την δημοσίευση της φωτογραφίας η οποία είχε ληφθεί το Σεπτέμβριο του 2010 στο Διαδίκτυο.

«Το συμβάν δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό αναγνώρισαν ότι το ναζιστικό σύμβολο θα μπορούσε να ερμηνευτεί με άσχημο τρόπο και δεν συμμορφωνόταν προς τις αξίες του Σώματος Πεζοναυτών», ανέφερε ανακοίνωση της διοίκησης.

«Ο διοικητής έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία καμιά πειθαρχική κύρωση. Αλλά υπενθύμισε σε όλους τους Πεζοναύτες της μονάδας ότι τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και εάν επαναληφθεί θα τιμωρηθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η φωτογραφία απεικονίζει ελεύθερους σκοπευτές πλάι σε μια μπλε σημαία που γράφει SS στο ρουνικό αλφάβητο κάτω από την αστερόεσσα.

Όλα αυτά σχεδόν ένα μήνα μετά το βίντεο της ντροπής, όπου πεζοναύτες φαίνονταν να ουρούν πάνω στις σορούς Αφγανών ανταρτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναγνωρίστηκαν οι ύποπτοι πεζοναύτες που ουρούν σε πτώματα – ΒΙΝΤΕΟ

Αμερικανοί στρατιώτες ανατινάζουν σκύλο και ξεκαρδίζονται στα γέλια – Video

“Γενναίοι” Αμερικανοί στρατιώτες εξευτελίζουν παιδιά για λίγο νερό – Συγκλονιστικά video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε