Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Πρόκειται για πέντε άνδρες των νατοϊκών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων τρεις Αμερικανοί, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις στο νότιο Αφγανιστάν.

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας επίθεση των αφγανικών και ξένων δυνάμεων με επικεφαλής τις αμερικανικές δυνάμεις στην πόλη Μαρζάχ. 

Ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στην περιοχή, ενώ ένας ακόμα έχασε τη ζωή του στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών” επίσης σε νότια περιοχή της χώρας, αναφέρει ανακοίνωση της νατοϊκής δύναμης. Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει την εθνικότητα των στρατιωτών, ούτε την ακριβή τοποθεσία όπου σημειώθηκαν τα δύο φονικά περιστατικά. Στην πλειοψηφία τους οι στρατιώτες που επιχειρούν στην περιοχή προέρχονται από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά και την Ολλανδία.

Νωρίτερα, τρεις αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στο νότιο Αφγανιστάν, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο Αμυνας του Καναδά ανακοίνωσε στην Οτάβα, ότι ένας καναδός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο Κανταχάρ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε