Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στρατιώτες του ΟΗΕ αγνοούνται στο Σουδάν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τέσσερις στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών και της Αφρικανικής Ένωσης του Νταρφούρ φέρονται ως αγνοούμενοι τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα τέσσερα μέλη της ειρηνευτικής αποστολής είχαν τελειώσει τη βάρδια τους την Κυριακή στη βάση της UNAMID στη Νιάλα (πρωτεύουσα του Νότιου Νταρφούρ) και επέστρεφαν στην κατοικία τους. «Ανησυχούμε βαθιά για την κατάσταση της υγείας τους», ανέφερε ο επικεφαλής της ειρηνευτικής αποστολής, Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, σε επίσημη δήλωσή του.

Οι στρατιωτικοί φέρονται ως αγνοούμενοι επειδή δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα στοιχείο για πιθανή απαγωγή τους. Η UNAMID βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές του Σουδάν για να αποσαφηνίσει την κατάσταση. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα των κυανοκράνων που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Το Νταρφούρ, περιοχή στο δυτικό τμήμα του Σουδάν βιώνει από το 2003 ένα πολύπλοκο εμφύλιο πόλεμο και έχει γίνει θέατρο από τον Μάρτιο 2009 ενός κύματος απαγωγών των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα και των εκτοπισμένων. Μετά την ανάπτυξή της, την 1η Ιανουαρίου 2008, η UNAMID έχει επίσης γίνει στόχος των θανάσιμων επιθέσεων των οποίων η ευθύνη δεν έχει αναληφθεί από κανένα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε