Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Στρατιώτης κατήγγειλε χρήση ναρκωτικών συναδέλφων του και ξυλοκοπήθηκε άγρια

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Κόντεψαν να στείλουν στρατιώτη στον άλλο κόσμο ξυλοκοπώντας τον άγρια επειδή κατήγγειλε χρήση ναρκωτικών αλλά και το ρόλο συναδέλφων του στους θανάτους άμαχων Αφγανών.

 

Στρατιώτης των ΗΠΑ που κατήγγειλε συναδέλφους του για χρήση ναρκωτικών και για το ρόλο τους στους θανάτους τριών αμάχων στο νότιο Αφγανιστάν υπέστη άγριο ξυλοδαρμό σε αντίποινα, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Τρίτη.
 
Ο στρατιώτης δέχθηκε επίθεση μετά από καταγγελία του στις αρχές για τη χρήση ναρκωτικών· κατόπιν, ενώ ανάρρωνε σε νοσοκομείο, αναφέρθηκε στο ρόλο που φέρονται να έπαιξαν οι σύντροφοί του στους θανάτους τριών αμάχων, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους.
 
Ο ξυλοδαρμός που υπέστη ο άνδρας παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, είπε ο ένας αξιωματούχος. Ο στρατός των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ερευνά τους “παράνομους” θανάτους τριών Αφγανών και καταγγελίες για χρήση ναρκωτικών, επίθεση και συνομωσία.
 
Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας η έρευνα επικεντρώνεται σε τουλάχιστον 10 μέλη της Πέμπτης Ταξιαρχίας Στράικερ της 2ης Μεραρχίας Πεζικού, η οποία αναπτύχθηκε στην επαρχία Κανταχάρ το καλοκαίρι του 2009 και υπέστη αρχικά βαριές απώλειες.
 
Ένας στρατιώτης έχει συλληφθεί σχετικά με την υπόθεση και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άρχισαν έρευνα αυτό τον μήνα καθώς έλαβαν “αξιόπιστες πληροφορίες” για τα γεγονότα.
 
Οι απώλειες μεταξύ των αμάχων στον 9ετή πόλεμο στο Αφγανιστάν έχουν αποτελέσει αρκετές φορές αιτία εντάσεων ανάμεσα στον υποστηριζόμενο από την Δύση πρόεδρο Χάμιντ Καρζάι και τις ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, που τελούν υπό αμερικανική διοίκηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε