Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Στρατοκρατούμενη ζώνη” η Βαλτιμόρη – 200 συλλήψεις, 15 τραυματίες

“Στρατοκρατούμενη ζώνη” η Βαλτιμόρη – 200 συλλήψεις, 15 τραυματίες

Σε στρατοκρατούμενη ζώνη έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες η Βαλτιμόρη, μετά τα βία επεισόδια που ξέσπασαν για τον θάνατο του 25χρονου Φρέντι Γκρέι.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC, χιλιάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς και αστυνομικοί από άλλες περιοχές έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, σε μια προσπάθεια των αρχών να επιβάλλουν την τάξη και να τερματίσουν την βία.

Από απόψε το βράδυ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, άλλωστε, και η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέτρο που θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Σήμερα, πάντως, τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις παρέμειναν σήμερα κλειστά.



Οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης άρχισαν σήμερα να καθαρίζουν τα συντρίμμια από τις ταραχές και τις φωτιές που ξέσπασαν μετά την κηδεία του 25χρονου μαύρου που τραυματίσθηκε θανάσιμα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία.

Την πόλη έχει “κυριεύσει” η αποπνικτική μυρωδιά του καμένου, ενώ συνεργεία της πυροσβεστικής προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ο απολογισμός των βίαιων επεισοδίων

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, από τα επεισόδια πυρπολήθηκαν 15 κτίρια και 144 οχήματα, τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί, από τους οποίους οι έξι σοβαρά και έγιναν συνολικά 200 συλλήψεις.

Καταστήματα, φαρμακεία και ένα εμπορικό κέντρο λεηλατήθηκαν και ταραχοποιοί συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς.

Τα επεισόδια ξέσπασαν σε απόσταση μερικών τετραγώνων από τον τόπο της κηδείας του Φρέντι Γκρέι και επεκτάθηκαν σε μεγάλο τμήμα των φτωχογειτονιών της Δυτικής Βαλτιμόρης.

Ήταν οι πιο βίαιες ταραχές που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ, μετά τα επεισόδια στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, στα τέλη του 2014.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε