Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στρος Καν: Είχα “ανάρμοστη σχέση” με την καμαριέρα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ηθικό λάθος για το οποίο δεν είναι καθόλου περήφανος χαρακτήρισε το περιστατικό με την καμαριέρα, στην πρώτη του συνέντευξη, μετά τη σύλληψή του. Ξεκαθάρισε όμως οτι δεν εμπεριείχε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν παραδέχθηκε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη δικαστική του περιπέτεια στις ΗΠΑ, όπου μία καμαριέρα ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση, ότι είχε μία “ανάρμοστη σχέση” με τη Ναφισάτου Ντιαλό, ενώ πρόσθεσε ότι λυπάται για το “λάθος” αυτό.

“Αυτό που συνέβη δεν εμπεριείχε βία, επίθεση, πίεση ή οποιαδήποτε εγκληματική πράξη”, δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1 ο Στρος-Καν.

Αυτό που συνέβη ήταν μία “ανάρμοστη σχέση” και “περισσότερο από αυτό ένα λάθος, ένα λάθος απέναντι στη σύζυγό μου, τα παιδιά μου, τους φίλους μου, αλλά και τους Γάλλους που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους πάνω μου”, πρόσθεσε ο Στρος-Καν που μέχρι το ξέσπασμα του σκανδάλου ήταν το φαβορί για να είναι υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

“Πιστέυω ότι ήταν ένα ηθικό λάθος και δεν είμαι περήφανος γι’ αυτό”, υπογράμμισε. “Νομίζω ότι δεν έχω σταματήσει να μετανιώνω γι’ αυτό”.

Πάντως ο Στρος-Καν, που εμφανίστηκε στην εκπομπή φορώντας ένα μαύρο κοστούμι και γραβάτα, διαβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί στην αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του η Ντιαλό ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη.

“Δεν σκοπεύω να διαπραγματευτώ. (…) Η διαδικασία της αγωγής θα συνεχιστεί”, επεσήμανε.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ εκμυστηρεύθηκε άλλωστε ότι φοβήθηκε πολύ και ότι αισθάνθηκε ταπεινωμένος όταν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη στα μέσα Μαΐου.

“Φοβήθηκα, φοβήθηκα πολύ και ένιωσα ταπεινωμένος”, δήλωσε προτού αναφερθεί στη σύζυγό του Αν Σινκλέρ για την οποία είπε: “είναι μία εκπληκτική γυναίκα” χωρίς την οποία “δεν θα τα είχα καταφέρει”.

Όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές του 2012 ο Στρος-Καν δήλωσε ότι στο παρελθόν ήθελε να είναι υποψήφιος, όμως πλέον “προφανώς δεν θα είναι”.

“Ναι, ήθελα να είμαι υποψήφιος”, είπε επισημαίνοντας ότι “προφανώς” δεν θα είμαι, καθώς “έχασα το ραντεβού μου με τους Γάλλους”.

Ανακοίνωσε άλλωστε ότι θα χρειαστεί χρόνο για να σκεφτεί το πολιτικό του μέλλον. “Αρχικά θα ξεκουραστώ, θα ξαναβρώ τις δυνάμεις μου, θα πάρω χρόνο για να σκεφτώ. Ομως όλη μου η ζωή είναι αφιερωμένη στο να προσπαθώ να είμαι χρήσιμος για το κοινό καλό και θα δούμε”, υποσχέθηκε ο Στρος-Καν.

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση της Τριστάν Μπανόν, της γαλλίδας δημοσιογράφου και συγγραφέα που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού, ο Στρος-Καν δήλωσε ότι παρουσίασε μία “φανταστική εκδοχή” των γεγονότων.

“Εκλήθην ως μάρτυρας. Είπα την αλήθεια ότι σε αυτή τη συνάντηση δεν υπήρξε οποιαδήποτε πράξη επίθεσης, καμία βία και δεν θα πω περισσότερα. (…) Η εκδοχή που παρουσίασε (η Μπανόν) είναι μία φανταστική εκδοχή, μία συκοφαντική εκδοχή”, υπογράμμισε.

Πάντως ο Στρος-Καν στη συνέντευξή του δεν θέλησε να αναφερθεί περισσότερο σε αυτό το θέμα καθώς η υπόθεση εκκρεμεί στη δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ λίγο πριν την άφιξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 περίπου 50 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, διαδήλωναν έξω από τα γραφεία του σταθμού.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό σε ένα από τα οποία υπήρχε ένα πορτέτο του Στρος-Καν και έγραφε “DSK= αρνησιδικία. Όταν μία γυναίκα λέει όχι, σημαίνει όχι”, ενώ σε ένα άλλο έγραφε “Αν Σινκλέρ ευνούχισε τον DSK!”.

Διαβάστε επίσης

Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο Στρος-Καν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε