Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στρος-Καν: Η Ιρλανδία μπορεί να τα καταφέρει μόνη της

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ είπε οτι η Ιρλανδία μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει βοήθεια και μπορεί να τα καταφέρει. Πάντως, ευρωπαϊκοί κύκλοι μιλούν για πακέτο 45-90 δισ. ευρώ.

Μία ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι η ιρλανδική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει βοήθεια, ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος- Κάν δήλωσε οτι η Ιρλανδία μπορεί να καταφέρει μόνη της.
Ο Στρος-Κάν δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο τoυ Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας ότι η Ιρλανδία δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ. “Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει τέτοιο αίτημα και πιστεύω ότι η Ιρλανδία μπορεί να τα καταφέρει καλά”, δήλωσε ο Στρος-Καν.

Ωστόσο, πηγές μέσα απο την ευρωζώνη ειπαν πως αν το Δουβλίνο χρειαστεί υποστήριξη για το τραπεζικό του σύστημα, το πακέτο βοήθειας της Ε.Ε.αναμένεται να είναι μεταξύ 45 και 90 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το Δουβλίνο πάντως έχει επανειλημμένα διαψεύσει ότι σκοπεύει να ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν δήλωσε στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE: “Είμαστε έτοιμοι και ελέγχουμε την κατάσταση σε στενή συνεργασία με τις ιρλανδικές αρχές”. Πρόσθεσε εξάλλου ότι το θέμα της Ιρλανδίας θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Πάντως ο Στρος-Καν δήλωσε από τη μεριά του ότι δεν γνωρίζει τίποτα για συζητήσεις σχετικά με την παροχή βοήθειας στην Ιρλανδία από την ΕΕ, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ αρνήθηκε σήμερα να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε