Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συγγενείς θύματος ζητούν αποζημίωση από την Toyota

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Την ώρα που οι ΗΠΑ «ενοχοποίησαν» την Toyota για τροχαία δυστυχήματα που προκλήθηκαν από ελαττωματικά μοντέλα της, οι συγγενείς ενός εκ των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση εις βάρος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ζητώντας αποζημίωση.

Οι συγγενείς ενός αστυνομικού από την Καλιφόρνια, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τραγικό τροχαίο ατύχημα που απετέλεσε την αιτία η εταιρεία να προχωρήσει στην ανάκληση 8,5 εκ. οχημάτων παγκοσμίως για να ελεγχθούν για προβλήματα στο πεντάλ γκαζιού, μήνυσαν την εταιρία για παραγωγή ελαττωματικού αυτοκινήτου. 

Το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον Μαρκ Σέηλορ συνέβη στις 28 Αυγούστου κοντά στο Σαν Ντιέγκο, όταν ένα Lexus ES 350 το οποίο οδηγούσε ο ίδιος και επέβαιναν η σύζυγος του, η 13χρονη κόρη του και ο σύζυγος της αδελφής του, Κρίστοφερ Λαστρέλα, «άρχισε να επιταχύνει μόνο του και παρά την προσπάθεια του οδηγού να χρησιμοποιήσει τα φρένα και να κάνει οτιδήποτε να το σταματήσει», όπως αναφέρεται στη μήνυση. 

Το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα 193 χιλιομέτρων την ώρα και στη συνέχεια χτύπησε ένα άλλο όχημα, προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και εκτοξεύθηκε ψηλά πριν αναποδογυρίσει και πάρει φωτιά. Στη μήνυση κατηγορούνται η Τoyota, η εκπρόσωπος της και οι ντίλερ της Lexus στις ΗΠΑ και κατατίθεται το αίτημα για χρηματική αποζημίωση στους γονείς του Σέηλορ και της συζύγου του, χωρίς να διευκρινίζεται το αιτούμενο ποσό. 

Εκπρόσωποι της εταιρίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση που είναι σε δικαστική διαδικασία. Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει ότι οι καταγγελίες για ακούσια επιτάχυνση σε οχήματα σε Τoyota και Lexus συνδέονται με περισσότερους από 50 θανάτους σε τροχαία την τελευταία δεκαετία, οι οποίοι είναι υπό διερεύνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε