Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συγγνώμη από τη ΒΡ – Ταμείο 20 δισ. δολαρίων για κάλυψη των ζημιών

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Συγγνώμη από τον αμερικανικό λαό για την πετρελαιοκηλίδα και την οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού ζήτησε ο πρόεδρος της ΒΡ μετά τη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Αντιπροσωπεία της εταιρίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Καρλ-Χέντρικ Σβάνμπεργκ, βρέθηκε την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η ΒΡ συμφώνησε στη δημιουργία ενός ταμείου με κεφάλαιο 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το οποίο θα καλυφθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

Τα χρήματα θα τοποθετηθούν ως εχέγγυο σε τρίτη πλευρά, στην οποία θα ανατεθεί και η διαχείριση του ταμείου. Κατέστησε επίσης σαφές ότι το ποσό αυτό δεν θεωρείται πλαφόν ως προς τις υποχρεώσεις της εταιρίας.

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι η ΒΡ θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στον Κόλπο του Μεξικού και στον αμερικανικό λαό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της βρετανικής εταιρίας υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει τους πολίτες που έχουν επηρεαστεί εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας και θα αποκαταστήσει τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον.

Ανακοίνωσε δε ότι η εταιρία δε θα δώσει εφέτος μερίσματα στους μετόχους της. «Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο στο πλαίσιο με το οποίο θα διαβεβαιώσουμε τον αμερικανικό λαό ότι εννοούμε αυτά που λέμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σβάνμπεργκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε