Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συγγνώμη για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών ζητά ο Βενέδικτος

Συγγνώμη για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών ζητά ο Βενέδικτος

Ο πάπας Βενέδικτος ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στην παιδική τους ηλικία από ιρλανδούς ιερείς και πρόσθεσε ότι αισθάνεται “ντροπή και τύψεις”.

“Εχετε υποφέρει και πονέσει και λυπούμαι ειλικρινώς”, ανέφερε σε επιστολή του που απευθύνεται στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιρλανδούς ιερείς.Απογοήτευση εκφράζουν τα θύματα.

Στην επιστολή, ο πάπας ανακοινώνει την έναρξη έρευνας στις ιρλανδικές επισκοπές, στα ιεροδιδασκαλεία και στα θρησκευτικά τάγματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Είπε ότι προτίθεται να συναντηθεί με τα θύματα για να τους ζητήσει από κοντά συγγνώμη.

Τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης από ιρλανδούς ιερείς δηλώνουν απογοήτευση από την επιστολή του πάπα Βενέδικτου με την οποία τους ζητούσε συγγνώμη, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση η οποία τα εκπροσωπεί. “Αισθανόμαστε ότι η επιστολή απέχει πολύ από το να αναφερθεί στις πραγματικές ανησυχίες των θυμάτων”, δήλωσε στο Ρόιτερς η διεθύντρια της οργάνωσης One in Four, Μέβι Λούις.

Η ίδια είπε ότι η επιστολή επικεντρώνεται στην ευθύνη χαμηλόβαθμων ιρλανδών ιερέων χωρίς να αναγνωρίζει την ευθύνη του Βατικανού.Επίσης η επιστολή δεν κάνει έκκληση για την παραίτηση του επικεφαλής της Εκκλησίας της Ιρλανδίας, Σον Μπρέιντι, την οποία έχουν ζητήσει οι οργανώσεις που εκπροσωπούν τα θύματα, πρόσθεσε η Λούις.

Ρεπορτάζ του Aljazeera με τις αντιδράσεις των θυμάτων

Την ίδια ώρα, η γερμανική Καθολική Εκκλησία διεξάγει έρευνα σχετικά με περισσότερες από 250 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς, που έχουν διαπραχθεί από τη δεκαετία του ΄50, αποκάλυψε σήμερα έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Από αυτές, περίπου οι 160 καταγγελίες σχετίζονται με το Τάγμα των Ιησουϊτών. Στα τέλη Ιανουαρίου είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις μαθητών σε γερμανικό κολλέγιο του Τάγματος κι έκτοτε όλο και περισσότερα θύματα έχουν δημοσιοποιήσει τις εμπειρίες τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε