Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγγνώμη για την παιδεραστία ζήτησε ο αδελφός του Πάπα

Συγγνώμη για την παιδεραστία ζήτησε ο αδελφός του Πάπα

Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη αναγκάστηκε ο αδελφός του Πάπα Βενέδικτου

Γκέοργκ Ράτσιγκερ, από τα μέλη της χορωδίας της Ρατισβόννης, ακόμη κι αν -όπως λέει- δεν γνώριζε τίποτα για τις σχετικές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Οπως λέει:  «τα μέλη της χορωδίας τού διηγήθηκαν κάποιες ιστορίες (που σχετίζονταν με χρήση βίας, αλλά όχι με κακοποίηση), αλλά ο ίδιος δεν θέλησε να παρέμβει, διότι σκέφθηκε ότι δεν είχε συμβεί κάτι το ανησυχητικό».

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Πάπα δηλώνει, επίσης, ότι είχε μάθει πως ο υπεύθυνος του κολλεγίου, με τον οποίο συνδεόταν η χορωδία, συχνά χαστούκιζε πολύ δυνατά τα παιδιά, ακόμη και χωρίς αιτία, αλλά δεν μπορούσε να τον καταγγείλει, διότι επρόκειτο για δύο «αυτόνομους εκκλησιαστικούς θεσμούς».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, στη γνωστή καθολική χορωδία της πόλης Ρατισβόννης, από το 1958 έως και το 1973, φέρονται να σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο κρούσματα παιδεραστίας. Ο αδελφός του Ποντίφικα ήταν υπεύθυνος της χορωδίας από το 1964 έως και το 1994.

Σε χθεσινή, πάντως, επιστολή του, ο καθολικός επίσκοπος της Ρατισβόννης, Γκέρχαρντ Λούντβιγκ Μίλλερ, υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για δύο συμβάντα, που σημειώθηκαν το 1958, δηλαδή πολύ πριν αναλάβει καθήκοντα ο αδελφός του Βενέδικτου».

Ο γηραιός πατέρας, Γκέοργκ Ράτσιγκερ, στη συνέντευξή του, προσθέτει δε ότι «αν γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε, θα το αποκάλυπτε αμέσως, αλλά ουδέποτε έγινε λόγος για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης».

Ο αδελφός του πνευματικού πατέρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ομολογεί ότι και ο ίδιος έδωσε μερικά χαστούκια στα παιδιά ως τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’70. Ενιωσε, όμως, ανακούφιση όταν ο νόμος απαγόρευσε κάθε είδος χειροδικίας, στην αρχή της δεκαετίας του ’80.

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ο αδελφός του Πάπα

Έρευνα για σεξουαλικό σκάνδαλο και στον κλήρο της Ολλανδίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε