Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Συγκλονιστικές εικόνες! Νίκησε τον εφιάλτη της ανορεξίας – Πώς είναι σήμερα

Συγκλονιστικές εικόνες! Νίκησε τον εφιάλτη της ανορεξίας – Πώς είναι σήμερα

Η Emelle Lewis ήταν μόλις 15 ετών όταν της χτύπησε την πόρτα η ανορεξία. Στα 22 της χρόνια δηλώνει πως το Instagram της έσωσε τη ζωή.

Η Emelle Lewis κατάφερε να νικήσει τον εφιάλτη της ανορεξίας. Κάποτε ζύγιζε μόνο 31,7 κιλά και είχε μπει 7 φορές στο νοσοκομείο. Η νεαρή φοιτήτρια ψυχολογίας ήταν μόλις 15 ετών όταν άρχισε να αισθάνεται “χοντρή και άσχημη” ανάμεσα στις φίλες της. Δεν μπορούσε να βρει αγόρι και έκτοτε άρχισε η επικίνδυνη μάχη της με την ανορεξία.

Άρχισε να πηγαίνει όλο και πιο συχνά στο γυμναστήριο και να περιορίζει το γεύμα της σε ελάχιστες θερμίδες την ημέρα. Όταν το βάρος της έπεσε στα 31,7 κιλά, χωρούσε στα παιδικά ρούχα.

Ήταν όμως αποφασισμένη να προσπαθήσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. “Η ανορεξία ξεκίνησε στο γυμνάσιο. Ήθελα να χάσω κιλά γιατί πάντα αισθανόμουν χοντρή μεγαλώνοντας. Όλες οι φίλες μου είχαν αγόρι αλλά εγώ όχι. Άρχισα να πιστεύω ότι έφταιγε που ήμουν χοντρή και άσχημη”.

Όταν υπέφερε από ανορεξία δεν δεχόταν να συμμορφωθεί με τη θεραπεία. Έπειθε τον εαυτό της πως θέλουν να της καταστρέψουν τη ζωή. Δεν ένιωθε αδύνατη παρά το γεγονός ότι είχε μείνει σκελετωμένη. Κρύωνε συνέχεια πολύ.

“Όταν αρρώστησα δεν πίστευα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Πραγματικά πίστευα ότι θα μπορούσα να διατηρηθώ σε αυτό το βάρος και να ζήσω μια αρκετά φυσιολογική ζωή. Δεν ήθελα να απαλλαγώ από τη διατροφική μου διαταραχή.

Πριν την αποκατάστασή μου έβγαζα τον σκύλο μου βόλτα για μισή ώρα δύο φορές τη μέρα. Έκανα γιόγκα και κοιλιακούς κάθε πρωί. Δεν καθόμουν μέσα στη διάρκεια της μέρας πριν τις 4. Έλεγα ότι ήμουν vegan εκείνη την εποχή ώστε να μπορώ να τρώω μόνο φρούτα και λαχανικά. Έτρωγα ακριβώς το ίδιο πράγμα κάθε μέρα”.

Σημείο καμπής στη ζωή της στάθηκε όταν άρχισε να παρακολουθεί λογαριασμούς γυναικών που είχαν νικήσει τη νευρική ανορεξία στο Instagram. Την ενέπνευσαν άλλες κοπέλες που είχαν ξεπεράσει τη διατροφική διαταραχή. Σύντομα συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε να πεθάνει. Παρόλο που τρομοκρατήθηκε από το ταξίδι που είχε μπροστά της, είπε στη μητέρα της ότι ήθελε να ξεκινήσει προπόνηση με βάρη για να αναρρώσει.

Η ζωή μετά την ανορεξία

Σήμερα η Emelle τρώει έξι ισορροπημένα γεύματα τη μέρα που αγγίζουν τις 2.800 θερμίδες και κάνει βάρη στο γυμναστήριο. “Θυμάμαι να έχω ξαπλώσει μια μέρα στο κρεβάτι και να αισθάνομαι πραγματικά ότι πεθαίνω. Συνειδητοποίησα ότι δεν είχα πετύχει τίποτα στη ζωή μου και πως δεν ήθελα να τελειώσει έτσι η ιστορία μου. Αυτό ανέτρεψε κάτι στο μυαλό μου και ήξερα ότι πρέπει να αρχίσω να αγωνίζομαι για να δείξω στον κόσμο ποια είμαι προορισμένη να είμαι.

Όταν για πρώτη φορά αποφάσισα να επιλέξω να αναρρώσω ήμουν τρομοκρατημένη. Ήξερα ότι από τη στιγμή που είχα δεσμευτεί έπρεπε να μείνω σε αυτό. Υπήρχε όμως κάτι μέσα μου να το αμφισβητεί. “Είμαι πραγματικά έτοιμη να το κάνω; Και αν αποτύχω”; Ήμουν τρομοκρατημένη. Θα ένιωθα ντροπιασμένη αν είχα πει σε όλους πως θα αναρρώσω και εγκατέλειπα στα μισά.

Αρχικά είπα στη μητέρα μου πως ήθελα να ξεκινήσω προπόνηση με βάρη για να με βοηθήσει στην ανάρρωση. Πίστεψε σε μένα 100%. Εκείνη την ημέρα έκανε αμέτρητα τηλέφωνα σε personal trainers για να βρει κάποιον να συνεργαστεί μαζί μου. Παρά το γεγονός ότι υποτροπίασα 7 φορές, η μητέρα μου πάντα πίστευε σε μένα και ήταν πρόθυμη να κάνει τα πάντα για να με βοηθήσει. Ο πατέρας μου, οι γιατροί και οι ψυχολόγοι μου ήταν λίγο αβέβαιοι. Νόμιζαν ότι θα ήταν όπως όλες τις άλλες φορές που είπα ότι θα αναρρώσω και δεν τα κατάφερα. Η ανάγκη μου να τους αποδείξω ότι έκαναν λάθος ήταν ένας ακόμα παράγοντας που μου έδωσε κίνητρο να τα καταφέρω”.

Οι γονείς και οι φίλοι της είναι απίστευτα περήφανοι για τη γυναίκα που έγινε. “Έχω ακόμα κάποιες δύσκολες μέρες με την εικόνα του σώματός μου αλλά τις περισσότερες είμαι περήφανη για αυτό που έχω καταφέρει. Είμαι περήφανη για το σώμα μου”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις