Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στη Ρώμη λόγω της λιτότητας

Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στη Ρώμη λόγω της λιτότητας

Συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πλατεία του Πάνθεου της Ρώμης, ανάμεσα σε αστυνομικούς και σε μέλη του κινήματος Blockupy, κατά της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές προσπάθησαν από την ιστορική πλατεία να κατευθυνθούν στο Παλάτσο Κίτζι, το κυβερνητικό μέγαρο, υψώνοντας πλαστικές κόκκινες ασπίδες. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απωθήσουν τα μέλη του κινήματος Blockupy, που είχαν διαδηλώσει και χθες με συνθήματα όπως «δεν μπορείτε να σβήσετε την Ελλάδα» και «όχι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όχι στην λιτότητα, ας καταλάβουμε την πόλη».

Κάποιοι από τους φοιτητές, κυρίως, κατάφεραν να φτάσουν έξω από το μέγαρο της κυβέρνησης και να πετάξουν ποδοσφαιρικές μπάλες κατά των οχημάτων της αστυνομίας, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην συνεχιζόμενη λιτότητα». Το κύριο σύνθημα ήταν «ελεύθερη Ρώμη» (Roma Libera).

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κοντά στην πλατεία μια ομάδα διαδηλωτών πέταξε βόμβες Μολότοφ κατά των αστυνομικών και καραμπινιέρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ελαφρά, πέντε εξ αυτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε