Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ εκατοντάδων νεαρών Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας σε αρκετές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

 

Στον προσφυγικό καταυλισμό του Σουφάτ, οι διαδηλωτές προπηλάκισαν τους ισραηλινούς αστυνομικούς και συνοριοφύλακες, οι οποίοι ανταπάντησαν με βομβίδες κρότου και σφαίρες από καουτσούκ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.
 
Χθες, η Χαμάς είχε προαναγγείλει για σήμερα μία “ημέρα οργής” ως απάντηση στις χθεσινές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της ιστορικής συναγωγής της Χούρβα, η οποία ξαναχτίστηκε στην εβραϊκή συνοικία της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.
 
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας, περίπου 3.000 άνδρες έχουν αναπτυχθεί στην Ιερουσαλήμ, κυρίως στην Παλαιά Πόλη, προκειμένου να διατηρήσουν την τάξη, ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στην Πλατεία των Τζαμιών σε όλους τους μη μουσουλμάνους, αλλά και στους μουσουλμάνους κάτω των 50 ετών.
 
Την ίδια ώρα ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ θα καθυστερήσει την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στο Ισραήλ και τη Δυτική ‘Οχθη, ανακοίνωσε η ισραηλινή προεδρία.
 
“Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ επικοινώνησε με την ισραηλινή προεδρία για να την ενημερώσει ότι ο ειδικός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ δεν θα έλθει σήμερα στην Ιερουσαλήμ”, τονίζεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής προεδρίας.
 
Ο Μίτσελ αναμενόταν αυτήν την εβδομάδα στο Ισραήλ και τη Δυτική Οχθη προκειμένου να μεσολαβήσει για την έναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.
Η επίσκεψη Μίτσελ αναβλήθηκε εν μέσω της σοβαρής διπλωματικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ εξαιτίας της ισραηλινής εποικιστικής πολιτικής στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε