Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγχαρητήρια! Τα εκατοστήσατε!

Η βασίλισσα Ελισάβετ, και σύσσωμη η αυστραλιανή πολιτική ηγεσία και η ηγεσία του Κουϊνσλαντ έστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα σε μια ομογενή που έγινε εκατό χρόνων, κάτι άλλωστε που συνηθίζεται με όλους τους αιωνόβιους της χώρας.

Πρόκειται για την Κούλα Mottee, του Δημητρίου και της Βασιλικής Τρυφίλλη, από τα Τριφυλιάνικα Κυθήρων που μετανάστευσε το 1938 στην Αυστραλία και τώρα ζει στο Κουϊνσλαντ.

Η κ. Mottee, γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1911. Το 1928 εργάστηκε ως ράπτρια στην Αθήνα, ένα επάγγελμα που της χάρισε αυτοπεποίθηση και οικονομική ανεξαρτησία. Το 1938 συνάντησε τον Ελληνο-Αυστραλό Γιώργο και ένα χρόνο μετά, ήλθε μαζί του στην Αυστραλία όπου εγκαταστάθηκαν στο Kempsey του NSW. Η οικογένεια του συζύγου της διατηρούσε τότε δυο καφεστιατόρια.

Με τον καιρό οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας αναπτύχθηκαν σημαντικά. Έτσι προστέθηκαν δυο κινηματογράφοι, το “Δελφοί” και το “Βικτώρια”, μια πλατεία για πατινάζ και έγιναν κι άλλες επενδύσεις. Μετά το θάνατό του το 1960, η κ. Mottee εγκαταστάθηκε στο Σίδνεϊ όπου σπούδασαν τα παιδιά της Κώστας, Τζιμ και Γιώργος.

Το 1969 αξιώθηκε να δει την μητέρα της στο νησί. Δυστυχώς απεβίωσε εννέα μήνες μετά.

Τελικά την κέρδισε το South West Rocks, όπου σύμφωνα με το γιο της Κώστα εξασκείτο στο βάδην. Από το 2005 φιλοξενείται σε γηροκομείο.

Το ευχάριστο γεγονός της συμπλήρωσης ενός αιώνα ζωής, γιορτάστηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 με γεύμα στο Kempsey του NSW, στο οποίο παρακάθισαν η οικογένειά της, συγγενείς και φίλοι.

Η κ. Mottee, είναι η γυναίκα που οδήγησε το πρώτο Holden στο Kempsey.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε