Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Συλλήψεις διαδηλωτών σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

Περίπου 30 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στις δύο πόλεις ενώ ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως τέτοιες διαδηλώσεις δεν είναι “κάτι ασυνήθιστο”.

“Αυτό είναι το τίμημα της δημοκρατίας. Δεν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο εδώ”, ανέφερε ο Πούτιν στο μήνυμά του για το Νέο Έτος, έπειτα από τις αμφισβητούμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου που προκάλεσαν μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.

Στη Μόσχα, η συγκέντρωση, που οργανώθηκε από τον αμφιλεγόμενο αντιφρονούντα και συγγραφέα Έντουαρντ Λιμόνοφ, ο οποίος δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας ότι συνελήφθη, έγινε στην πλατεία Τριουμφαλνάια στο κέντρο της πρωτεύουσας, γύρω από το σύνθημα “ένα νέο έτος χωρίς τον Πούτιν”.

Ωστόσο δεκάδες αστυνομικοί εμπόδισαν την πραγματοποίησή της συλλαμβάνοντας περίπου είκοσι διαδηλωτές κατά την έξοδό τους από το μετρό που βρίσκεται ακριβώς στο πλάι της πλατείας.

Από το απόγευμα μια σημαντική δύναμη της αστυνομίας με κλούβες είχε αναπτυχθεί για να χτενίσει την περιοχή.

Εκτός από την αποχώρηση του ισχυρού άνδρα της χώρας, του Βλαντίμιρ Πούτιν, η συγκέντρωση είχε επίσης σκοπό να διεκδικήσει, όπως κάθε 31η του μηνός, την εφαρμογή του άρθρου 31 του Συντάγματος που εγγυάται την ελευθερία συγκεντρώσεων.

Στην Αγία Πετρούπολη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, περίπου δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαδηλώσουν στη λεωφόρο Νέμφσκι, στο κέντρο της πόλης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε