Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν στο Κουβέιτ

Συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν στο Κουβέιτ

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Κουβέιτ συνέλαβαν μέλη “πυρήνα κατασκόπων” που φέρονται να παρείχαν στο Ιράν πληροφορίες για θέματα που άπτονται των συμφερόντων της χώρας και των ΗΠΑ.

Τα τουλάχιστον επτά μέλη του “πυρήνα” αυτού που συνελήφθησαν φέρονται να ομολόγησαν ότι στρατολογούσαν μέλη που τάσσονταν υπέρ των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας που μίλησαν στην εφημερίδα al-Qabas.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας κατασχέθηκαν χάρτες σημαντικών σημείων, προηγμένες συσκευές επικοινωνιών και 250.000 δολάρια σε εφόδους σε σπίτια μελών του “πυρήνα”, στην αλ Σουλαμπίγια, βορειοδυτικά της πόλης του Κουβέιτ, προ τριημέρου. Κατά τους αξιωματούχους, τα μέλη του “πυρήνα” φέρονται να επισκέπτονταν συχνά το Ιράν· ορισμένοι από τους συλληφθέντες εργάζονται για τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας αναζητούν άλλα έξι ως επτά άτομα που πιστεύεται ότι είναι επίσης μέλη του ίδιου “πυρήνα”, σύμφωνα με την αλ Καμπάς.

Στο έδαφος του Κουβέιτ βρίσκονται πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, με τουλάχιστον 15.000 άνδρες. Η χώρα αποτελεί σημαντικό κέντρο μεταφοράς για δυνάμεις, εφόδια κι εξοπλισμό που μετακινείται από και προς το Ιράκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε