Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συλλήψεις για την απόπειρα στην Times Square

Καρέ από το βίντεο που δείχνει έναν ύποπτο να αφήνει κάτι στην περιοχή της πλατείας Τάιμς στη Ν.Υόρκη. REUTERS
Καρέ από το βίντεο που δείχνει έναν ύποπτο να αφήνει κάτι στην περιοχή της πλατείας Τάιμς στη Ν.Υόρκη. REUTERS
Oι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν αμερικανό, πακιστανικής καταγωγής ο οποίος καταζητείτο για την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πλατεία Τάιμς της Ν.Υόρκης.
 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ,ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο αγοραστής του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην αποτυχημένη επίθεση.
 
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο ύποπτος συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης γράφουν στην ηλεκτρονική τους έκδοση ότι ο άνδρας αυτός, που έχει αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα, επέστρεψε πρόσφατα από ένα ταξίδι στο Πακιστάν. Ζει στο Κονέκτικατ και πριν από περίπου τρεις εβδομάδες αγόρασε τοις μετρητοίς το όχημα που βρέθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά, ένα Nissan του 1993.
 
Ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ τόνισε χθες πως οι ερευνητές διαθέτουν «σοβαρές ενδείξεις» από το βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να απομακρύνεται από την πλατεία Τάιμς Σκουέαρ στην Νέα Υόρκη, όπου το βράδυ του Σαββάτου εντοπίσθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.
 

«Διαθέτουμε σοβαρές ενδείξεις» που συνδέονται με το βίντεο αυτό, όμως «ακολουθούμε επίσης και άλλες εκδοχές», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Χόλντερ, του οποίου τις δηλώσεις επιβεβαίωσε και άλλο στέλεχος του υπουργείου.
 
Ο ίδιος εκτιμά πως οι έρευνες έχουν «επιτύχει σημαντική πρόοδο» από τον εντοπισμό του αυτοκινήτου, σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο.
 
Σύμφωνα με τον Χόλντερ, οι δράστες της αποτυχημένης επίθεσης «σκόπευαν να σπείρουν τον τρόμο» στη Νέα Υόρκη.
 
Παράλληλα, και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς τόνισε στην ενημέρωσή του πως «οποιοσδήποτε διαθέτει αυτού του τύπου τα υλικά που είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο στην Τάιμς Σκουέαρ, θα έλεγα πως ήθελε να τρομοκρατήσει, ολοκληρωτικά. Και θα έλεγα πως όποιος το έπραξε θα πρέπει, σαφώς, να χαρακτηρίζεται τρομοκράτης».
 
Μάλιστα η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ επικαλείται αξιωματούχο, ο οποίος επικαλούμενος συζήτηση με στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, τόνισε πως «δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε εάν βρεθεί κάποιος ξένος σύνδεσμος. Εκείνοι κοιτάζουν προς κάποια διαφωτιστικά στοιχεία και τονίζουν πως όλα υποδεικνύουν προς εκείνη την κατεύθυνση».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε