Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συλλήψεις για το σκάνδαλο Μπετανκούρ

Σφίγγει ο κλοιός στη Γαλλία για το σκάνδαλο Μπετανκούρ. Τέσσερα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της κληρονόμου της L’Oreal τέθηκαν υπό κράτηση και ανακρίνονται από τις γαλλικές δικαστικές αρχές.

Πρόκειται για τον φωτογράφο Φρανσουά-Μαρί Μπανιέ, τον διαχειριστή της περιουσίας της Πατρίς ντε Μεστρ, τον πρώην δικηγόρο της Φαμπρίς Γκογκέλ και τον διαχειριστή του νησιού Αρός (στις Σεϋχέλλες) Κάρλος Βεχαράνο. Η κράτησή τους μπορεί να διαρκέσει μέχρι 48 ώρες.

Οι δικηγόροι των κ.κ. Μπανιέ και ντε Μέστρ δεν θέλησαν να σχολιάσουν την εξέλιξη.

Η υπόθεση Μπετανκούρ εξελίσσεται πλέον σε πολλαπλές πτυχές, ξεκίνησε εδώ και πολλούς μήνες με την αγωγή που κατέθεσε η κόρη της Λιλιάν Μπετανκούρ, Φρανσουάζ Μεγέρς, η οποία κατηγορεί τον Φρανσουά-Μαρί Μπανιέ για κατάχρηση της αδυναμίας της 87χρονης μητέρας της με σκοπό να της αποσπάσει δώρα αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η υπόθεση, η οποία περιλαμβάνει πλέον αποκαλύψεις από προϊόντα υποκλοπής, υποψίες για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, κατηγορίες για παράνομη πολιτική χρηματοδότηση, έχει εμπλέξει τον υπουργό Εργασίας της Γαλλίας Ερίκ Βερτ και έχει αποσταθεροποιήσει συνολικά την κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε