Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών, όπλων, αυτοκινήτων και… αεροπλάνων

REUTERS
Από όλα είχε ο μπαξές στην μεγάλη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Γουατεμάλα για την πάταξη των καρτέλ ναρκωτικών.

Οι αρχές της Γουατεμάλα συνέλαβαν το Σαββατοκύριακο 22 διακινητές ναρκωτικών, και κατάσχεσαν 239 αυτόματα όπλα, πολλά πυρομαχικά, 28 αυτοκίνητα και πέντε μικρά αεροσκάφη σε μια μεγάλη καλά οργανωμένη επιχείρηση καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών των καρτέλ του Μεξικού που δρουν σε όλη την κεντρική Αμερική.
 
Οι συλλήψεις αποτελούν μεγάλο πλήγμα στην γνωστή μεξικανική συμμορία διακινητών Zetas που επιχειρεί στο 75% του εδάφους της Γουατεμάλας, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
 
“Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι απλώς έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τις δυνάμεις ασφαλείας, είναι έτοιμοι να πάρουν τον έλεγχο της χώρας”, κατάγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Αλβάρο Κολόμ που έχει στείλει εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς στο κρατίδιο Αλτα Βεραπάζ όπου εδρεύουν πολλές σκληρές συμμορίες.
 
Η Γουατεμάλα με δύο ακτές και μακρά σύνορα με το Μεξικό είναι στρατηγικό σημείο για τα καρτέλ ναρκωτικών που χρησιμοποιούν μικρά αεροσκάφη , φορτηγά αλλά ενίοτε και υποβρύχια για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και κυρίως κολομβιανής κοκαϊνης προς την τεράστια αγορά των ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε